Helyi hírek 2017. május 15. 16:00

„Szivárvány majális” szórakoztatta a szociális otthonok lakóit és vendégeiket

Képgaléria
„Szivárvány majális” szórakoztatta a szociális otthonok lakóit és vendégeiket
Idén május 13-án, ötödik alkalommal rendezték meg a „Szivárvány Majálist” a Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti otthonában. Az ellátottak és családtagjaik szórakoztatásáról a félegyházi művészeti- és sportközösségek gondoskodtak a nap folyamán. Mindemellett finom pörkölteket, sülteket és édességeket is kínáltak a majálisozóknak. Voltak kiállítások, a gyerekeknek játéklehetőséget biztosítottak. A rendezvény résztvevői felajánlásokkal támogatták az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítványt. A segítséget Bozókiné Tóth Gabriella köszönte meg, elmondva, hogy valamennyi adományt, pénzbevételt az ellátás színvonalának emelésére fordítják.

A rendezvény megnyitásakor Csányi József polgármester megköszönte a szociális intézmény valamennyi dolgozójának áldozatos, szeretetteljes mindennapi munkáját, hogy egy-egy rendezvénnyel – mint például a majális – egy kis szivárványt csempésznek gondozottjaik hétköznapjaiba.

Gálig Erzsébet intézményvezető is megköszönte a közreműködők munkáját. Elmondta fontosnak tartják az ilyen típusú összejövetelek megtartását, ahol gondozottjaik családtagjaikkal, ismerőseikkel együtt tudnak eltölteni egy oldott hangulatú napot. Az ellátottaknak is nagyon fontos ez, hiszen közülük sokan már – egészségügyi állapotuk miatt – nem tudnak ellátogatni egyéb városi, közösségi eseményre. Hozzátette: valamennyien szívesen fogadják a fiatalok színvonalas produkcióit, a szórakoztató műsorokat, a családi, baráti beszélgetések pedig feltöltődést jelentenek számukra.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!