Helyi hírek 2017. május 16. 07:30

Rossz idő jár a selymesi kakasokra májusonként

Képgaléria
Rossz idő jár a selymesi kakasokra májusonként
A selymesiek kitartóak, és a kora délutáni eső sem riasztotta el őket attól, hogy május 13-án összegyűljenek egy kakasfőző versenyre a Selymesért Egyesület közösségi házában. Szerencséjükre az időjárás is kegyes volt hozzájuk, hiszen a sátrak, bográcsok felállítása után már napsütésben készíthették fel a főznivaló szárnyas finomságokat. A 11. selymesi kakasfőző versenyre 16 csapat nevezett, baráti társaságok közreműködésével.

A Selymesért Egyesület vezetője, Molnár Tiborné és Ván Jenő önkormányzati képviselő elmondta, hogy a városrész lakói nagyon összetartóak. Ha elhatározzák, hogy legyen egy közösségi összejövetel, akkor azt mindenképpen megtartják. Délutánra hirdették meg a rendezvényt, de a hirtelen jött eső ellenére szerencsére nem kellett kakaspörkölt főzők éjszakáját tartani.

A „főszakácsok” és számos segítőjük mindent megtettek annak érdekében, hogy pörköltjüket a legfinomabbnak ítélje a bíráló bizottság. Az elismerést mindenki kiérdemelte, a zsűrinek azonban rangsort is kellett állítani. A gasztronómiai megmérettetésen az első helyezésért járó díjat a Haleszi Gazdakör (Boda János vezetésével) vehette át. A második helyet a Kertész Jánosné vezette „Három kakas” csapata, a harmadikat a kollektív főzést produkáló Csomi csapat (Csomor Sándor irányításával) nyerte el.

Természetesen az esti díjkiosztást követően zenés est kertében a csapatok és baráti társaságuk maradéktalanul elfogyasztották a finomságokat.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!