Helyi hírek 2017. május 14. 13:30

Álljunk ki Magyarországért!

Képgaléria
Álljunk ki Magyarországért!
Álljunk ki Magyarországért címmel tartottak lakossági fórumot a városháza dísztermében, amelynek házigazdája Lezsák Sándor országgyűlési képviselő volt. A rendezvény vendége Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár előadásában a migránsválságról beszélt.

Az államtitkárt, az országgyűlés alelnökét, valamint a megjelenteket Csányi József köszöntötte. A polgármester szerint a mai keresztény Európa egyik legnagyobb kihívása előtt állunk, amelyben eddig a magyar kormány igen jól teljesített, de azt gondoljuk, nem elég egyszer-kétszer elmondani. Folyamatosan az emberek tudatában kell tartani, hogy azokat az értékeket, amelyeket évezredek alatt őseink felállítottak, meg kell védeni.

A rendezvény vendége Soltész Miklós államtitkár előadásában kifejtette, hogy ha most nem állunk ki a nemzetünkért, akkor a jövőben nem lesz helyettünk, aki ezt megtegye. Kiemelte: – Közösségben és nemzetben kell gondolkodnunk.

Unokáinktól kaptuk ezt a földet örökbe és nekünk meg kell őriznünk a természeti kincseit, meg kell őrizni az épített örökséget, meg kell őrizni a hitet, a kereszténységet és a magyar nyelvet is. Amennyiben a migráció ilyen ütemben folytatódik, és mi föladjuk azt az álláspontot, amit egyébként az ország több mint 80 százaléka magáénak vall, akkor mindezt a kincset, amit kaptunk, nem tudjuk örökül hagyni és ezzel visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el, amivel hatalmas bűnt követünk el a következő nemzedékekkel szemben. Hozzáteszem, hogy nyilván felelős és emberi keresztényi magatartás az, hogy ahol lehet, ott segítsünk.

Lezsák Sándor a fórumom elsősorban a konzultációs ívek kitöltésére biztatta a jelenlévőket. Az est folyamán sokakban felmerült a kérdés, hogy mi lesz itt? Lezsák Sándor szerint „igenis, mi leszünk itt”.
– A veszélytudat most is ide szervezett bennünket a városházára – mondta a honatya, majd hozzátette:  amíg ez a veszélytudat egészséges és nem esünk pánikba, amíg meg tudjuk őrizni a józan eszünket és úgy megtalálni a következő lépést, igenis van esélyünk! Lezsák Sándor szerint a veszélytudat nemcsak bennünket szervez együvé, hanem Közép Európa más országait is, mert mint mondta, mindnyájunknak van mit félteni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!