Helyi hírek 2017. május 14. 17:30

Tisztes megélhetésért imádkoztak

Képgaléria
Tisztes megélhetésért imádkoztak
Május 14-én az iparosokért imádkoztak a Sarlós Boldogasszony Templomban, ahol az Ipartestület zászlója alatt bevonult tagok azokat a vállalkozókat képviselték, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy kiszolgálják a lakosságot.

Az ünnepi misén Rónaszéki Gábor plébános köszöntötte a jelenlévőket, azokat az embereket - mint mondta - akik nélkül megállna az élet a városban, akik segítenek, és biztosítják életünk komfortját. Imájában áldást kért, hogy iparosainknak tisztességes munkával tisztes megélhetésük legyen.

A plébános a prédikációban János evangéliumából Jézus egyik tanítását olvasta fel: – Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Majd Jézus szavait hitünk mércéjének nevezte, mely felvetheti a kérdést, hogy mivel Jézushoz hasonlóan mi nem tudjuk a vizet borrá változatni, és más csodákat sem tudunk megtenni, akkor milyen is a hitünk?

Az elgondolkodtató szavak után Rónaszéki Gábor megjegyezte: Jézus tett csodákat, de a fontos cselekedetei nem ezek voltak, hanem az, hogy megmutatta, hogy hogy kell tisztességesen dolgozni - hiszen ácsként dolgozott -, és hogy kell szeretni egymást.

– Jézus megmutatta milyen az önfeláldozó szeretet, és amikor megkínzóiért és gyilkosaiért imádkozott a kereszten, akkor megmutatta, hogy milyen a megbocsátó szeretet – mondta a plébános, majd hozzátette: Minél inkább képesek vagyunk a becsületes munkára, a szeretetre és a megbocsátásra, annál inkább Krisztushoz hasonlítunk, és válunk igazi hívőkké, keresztényekké.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

Kövessen minket a Facebookon is!