Helyi hírek 2017. május 20. 07:00

Munkából az érettségire siettek a tűzoltók

Képgaléria
Munkából az érettségire siettek a tűzoltók
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Felnőttoktatási Tagozatán 70 felnőtt tanuló vizsgázott informatikából. Negyvenkettő, a katasztrófavédelem területén dolgozó diák vállalta, hogy májusban előrehozott érettségi vizsgát tesz ebből a tantárgyból. A felnőtt tanulók, akik a munka és a család mellett vettek részt az oktatáson, másfél év felkészítés után igyekeztek megfelelni az előrehozott érettségi vizsga követelményeinek.

A katasztrófavédelem új szolgálati törvényének hatályba lépésével az érettségi bizonyítvány megléte elengedhetetlenné vált a hivatásos állomány előmeneteléhez. Az OKF vezetése éppen ezért úgy határozott, hogy az érettségivel nem rendelkező dolgozók tanulmányait ösztönzi és támogatja. Ennek érdekében két évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Felnőttoktatási Tagozatával. Az együttműködésnek köszönhetően a katasztrófavédelem állományából 2015 szeptemberében tizennégy helyszínen összesen ötszázhetvenöten kezdték meg tanulmányaikat. Tavaly szeptemberben ez a szám további nyolc helyszínnel és száznyolcvanhat fővel bővült.

Az érettségi vizsgaszabályzat értelmében a diákoknak lehetősége van bizonyos tantárgyakból előrehozott érettségi vizsgát tenni. Ezzel a lehetőséggel május 18-án a katasztrófavédelem állományába tartozó tanulók közül negyvenketten éltek, ezért a legszorgalmasabbak ezen a napon a munkából az informatika érettségi vizsgára siettek. Tizenhét tatabányai, tizenkét budapesti, hat szolnoki, három békéscsabai, két szegedi és két kistarcsai diákért ezen a napon nemcsak a család, hanem a katasztrófavédelem munkatársai is izgulhattak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!