Helyi hírek 2017. május 22. 08:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Májusban minden nap az esti szentmise előtt, ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

1. Május 28-án, jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek. Hívják és várják a szülőket.

2. Ugyancsak május 28-án, vasárnap délután 4 órakor megbeszélés lesz a csíksomlyói zarándoklat résztvevőinek a plébánián. Kérik, hogy akik jelentkeztek, menjenek el a megbeszélésre.

3. Két hét múlva, június 3-án, szombaton tartják Szentkúton a pünkösdi búcsút. Ezen a napon délután 3 órakor gyalogos zarándoklat indul Petőfiszállás - Pálosszentkútra. Gyülekező ¾ 3-kor az Ótemplom előtt. Érkezés Szentkútra 7 óra körül. Este 8 órakor szentmise és gyertyás körmenet lesz. A hazautazást mindenki egyénileg biztosítja.

4. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára.

5. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót a plébánián vagy postai csekken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000 forint évente.

 

Kövessen minket a Facebookon is!