Sport 2014. június 14. 19:53

Nem dőlt el a feljutás sorsa

Képgaléria
2-2-es döntetlent ért el a Békés megyei Szabadkígyósi SZC ellen az NBIII-ba kerülésért vívott osztályozón a Kiskunfélegyházi HTK. A megyei bajnokok csatája nagy küzdelmet hozott. A vendég szabadkígyósiak elsősorban az ellentámadásaikra alapozva vezettek is a mérkőzésen, de a KHTK-nak a hajrában sikerült kiegyenlítenie, amivel nyílttá tették a feljutás kérdését.

Egy héttel a Bács-Kiskun megyei bajnoki cím megnyerése után újabb nehéz találkozó várt a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgóira.

A félegyháziakat az NBIII-ba kerülésért a Békés megyei Szabadkígyósi SZC-vel sorsolták össze, akikkel oda-visszavágó keretében mérkőznek meg az NBIII-ba kerülésért.

A vendégek erejéről mindent elmond, hogy veretlenül nyerték meg saját megyéjük bajnokságát.

Az első mérkőzést június 14-én, Félegyházán rendezték meg. A napsütötte időben sok szurkoló kilátogatott az összecsapásra. 

A találkozót kiválóan kezdte a KHTK, a 9. percben Fekete Imre talált a hálóba. (1-0)

A vendégek válasza sem késett sokat, a 25. percben Murvai Dávidnak egyenlített. A szünetben így 1-1-re álltak a felek.

 

A fordulás után egyre több szabálytalanságot láthatott a publikum.

Félegyházi helyzet sem akadt sok, sőt a vendégek egy gyors kontratámadást követően Cseke Tamás lövésével a vezetést is megszerezték. (1-2)

 

Innentől kezdve elsősorban pontrúgásokból alakult ki KHTK helyzet. Ezek egyikét a 75. percben Némedi Norbert váltotta gólra. (2-2)

 

Az egyenlítést követően nemcsak a játék, hanem a játékosok is felpörögtek. Kisebb verekedés alakult ki a pályán, ami után a bíró Sándor Lászlót, illetve Ekker Attilát is leküldte a pályáról.

A megfogyatkozott csapatok közül elsősorban a félegyháziaknak voltak helyzeteik a hajrában, de a befejezéseikbe hiba csúszott, így maradt a 2-2-es döntetlen.

 

A visszavágót a következő héten Szabadkígyóson rendezik meg. A párharc győztese az NBIII-ban folytathatja.

 

Kiskunfélegyházi HTK – Szabadkígyósi SZC 2:2 (1:1)

Gólszerzők: Fekete I. 9’, Némedi 75’ illetve Murvai 25’, Cseke 59’

Piros lap: Sándor illetve Ekker A.

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!