• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kultúra
  • Szép Ilona festőművész tájképei várják a Szakmaköziben a művészetpártolókat
Kultúra 2017. június 2. 09:30

Szép Ilona festőművész tájképei várják a Szakmaköziben a művészetpártolókat

Képgaléria
Szép Ilona festőművész tájképei várják a Szakmaköziben a művészetpártolókat
Szép Ilona festőművésznek nyílt tárlata a Szakmaközi Művelődési Házban. Az alkotásokat Feledy Balázs művészeti író ajánlotta a művészetpártolók figyelmébe. A Dulity Tibor Tájképfestő Tábor rendszeres résztvevőjének tájképeit június 20-áig látogathatják az érdeklődők.

Szép Ilona művészeti fejlődéséről a tárlatmegnyitó után így nyilatkozott Sáska Tibor festőművész, a Dulity Tibor Tájképfestő Tábor művészeti vezetője:

– Ilona mintegy hét esztendeje talált rám, és keresett meg mesterként. Magával hozta nem mindennapi alkotásait is. Akkor úgy gondolta, hogy megtanítom vizet festeni – ez lesz egy-két alkalom – utána pedig ő már kész festő lesz. De én mondtam neki, hogy „hugi” 5 év kell még, és akkor tényleg festő válhat belőled. És lám! Ez lett. Kitartóan velünk van az alkotótáborokban, egyre kiforrottabb művek kerülnek ki a keze közül. Ma már megérdemelnek önálló kiállításokat is, amit bizonyít, hogy a mostani félegyházi tárlat megnyitását a képzőművészet olyan elismert személyisége, mint Feledy Balázs vállalta fel. Tehát ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy Szép Ilona méltó a festőművész címre.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!