Helyi hírek 2017. május 23. 09:30

Körkérdés: Hogy érezték magukat a Városalapítók Hetén?

Képgaléria
Körkérdés: Hogy érezték magukat a Városalapítók Hetén?
Színes és érdekes programokat hozott az idei Városlapítók Hete hagyományőrző és kulturális fesztivál. Szinte minden rendezvényt nagy érdeklődés övezett. Ezúttal az itt élők véleményére voltunk kíváncsiak, hogyan élték meg a Városalapítók Hetét.

Lövei Antalné (75)

Nyomonkövettem a programokat, tevékenyen részt vettem rajtuk. Legjobban a kőfaragás érdekelt, végignéztem minden alkotást, ötletes, szép dolgok születtek. Érdekes volt látni, hogy az egyszerű kockakőből végül mi készül. Emellett a kézműves alkotásokat és a kiállításokat kísértem figyelemmel. Hasznosak ezek a rendezvények, vidékről is sokan ellátogattak a városba és én is kimozdultam egy kicsit.

 

Szécsényi Tibor (52)

A kőfaragó fesztivál érdekelt, a Beatrice koncerten ugyancsak jól éreztem magam. Sok baráttal, ismerőssel találkoztam. Egy-egy nagyobb koncert összehozza az embereket, kiragadja a hétköznapokból. Mindenképpen helye van a kulturális rendezvényeknek a városban. A kőfaragó versenyen rálátásom nyílt arra, hogy az alkotások hogyan, mi módon készülnek. Szavaztam is az általam legjobbnak ítélt munkára, ami nagyon megtetszett.

 

Fricska Irén (65)

Ötletes volt a kőfaragó fesztivál, el sem tudtam képzelni korábban, hogy egy ilyen rendezvény ekkora tömeget megmozgat. Három-négy alkalommal is végigsétáltam az alkotások között, mindig más-más dolgot fedeztem fel. Ezen kívül a Miénk itt a tér is nagyon tetszett, a manók között újra gyereknek éreztem magam. Fontos, hogy a programok nemcsak az idősebbeket, hanem a kultúra iránt fogékony fiatalokat is megmozgatták. Szeretném az elkészült kőfaragásokat a későbbiek során is megtekinteni.

 

Bartos Botond (9)

A gyerekprogramok érdekeltek a legjobban, megnéztem Dér Heni koncertjét, ami nagyon jó volt. A kisvasútra felültem, örülök, hogy kipróbálhattam. A kőfaragás nehéznek tűnt, tetszettek az állatmotívumok. Napközben barátokkal találkoztam, bejártuk a várost.

 

Hevér-Szabó Imréné (77)

Nagyon érdekelt a kőfaragás, megnéztem a munkákat és örülök neki, hogy ennyi érdekes emberrel találkozhattam. A színpadi műsorokat nyomon követtem, sőt a népdalkör tagjaként én is felléptem. Ezt követően a társulat apraja-nagyja a kisvonatozást is kipróbálta, körbenéztük a várost. A nap végén a Mién itt a tér kiállításának nyugalmában pihentünk meg a manók között. Sok hasznos program volt a városlakók számára.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!