Sport 2017. május 22. 12:05

Bronzérmes a női futsalcsapat - videóval

Képgaléria
Izgalmas véghajrában a harmadik helyet kaparintotta meg a női futsal NB I-es bajnokságban az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC. A szezonzáró mérkőzésen az Astra az aranyérmes Hajdúböszörményt fogadta a Kész Arénában május 21-én. Számtalan helyzetet és magas színvonalú mérkőzést láthatott a publikum. 3-3-as félidőt követően a helyzeteit jobban kihasználó Hajdúböszörményi TE 6-3-ra győzött, amivel eldőlt, hogy a bajnokság második helyén a Szekszárd FC végzett. Az Astra a Szekszárddal azonos pontot szerzett a rájátszásban, de a szekszárdiak az alapszakasz során többször nyertek, ami nekik kedvezett.

Valódi futsal hangulat várta a csapatokat a női NB I-es bajnokság 2016/17-es szezonjának utolsó mérkőzésén. Az Astra és a Hajdúböszörmény mellett a Szekszárd FC játékosai is ellátogattak a Kész Arénába, itt dőlt el ugyanis, hogy ki végez a második helyen a bajnokságban. Az Astrának az ezüstéremhez pontot kellett szereznie, minden más eredmény a szekszárdiaknak kedvezett. A már bajnok Hajdúböszörményi TE felszabadultan játszhatott, az Astra pedig győzelemre tört.

Az első percekben egymásnak estek a csapatok, 7 perc után már 2-2 volt az állás. Lélektanilag fontos pillanatokban mindig a vendégek kerültek előnybe, az Astra végig futott az eredmény után. 2-3-at követően a 15. percben Nagy Anett újfent kiegyenlített, a szünetben 3-3-as döntetlenre álltak a felek.

A mérkőzés az Astra szempontjából kedvezőtlenül alakult a második félidőben, az újabb hajdúböszörményi gólra nem érkezett gyors válasz. Ziccerek mindkét csapat előtt adódtak, de az Astra helyzeteiből nem születtek találatok.

A vendégek egyre közelebb kerültek a győzelemhez és Benkő Mónika gólját követően az utolsó 7 percet 5-3-as előnyről várták.

Az Astra játékosainak ekkor már semmi sem sikerült, sőt az utolsó percekben a rájátszás gólkirályát, Nagy Anettet a játékvezetők kiállították. A hajdúböszörményiek Benkő Mónika második góljával az utolsó előtti minutumban alakították ki a 6-3-as végeredményt, győzelemmel zárták a bajnokságot.

Az Astra bronzérmesként, a Szekszárd FC ezüstérmesként végzett. Az érmeket és a csapatoknak járó kupákat a mérkőzést követően adták át.

 

Értékelések:

Halászi Kinga (játékos, Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC)

- Sajnos a helyzetkihasználással gondjaink akadtak, úgy vélem, hogy a játékvezető is hibázott a kárunkra. A második félidő elején kaptunk egy szerencsétlen gólt, ezt követően ziccereket hagytunk ki. A harmadik helyet nem könyveljük el csalódásként, a Magyar Kupát idén is megnyertük, zsinórban négy bajnoki cím után most bronzérmesek lettünk a szezon végén. Jövőre szeretnénk visszavágni és megszerezni az aranyérmet.

 

Dombó János (vezetőedző, Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC)

- Az ország legerősebb keretű csapata volt az ellenfelünk, elkerülhető gólokat kaptunk, a mérkőzés nagy részében domináltunk, de a helyzetek befejezésénél a koncentrációba hiba csúszott. A Szekszárdot pontban utolértük a bajnokság végére, kis nüánszokon múlott az ezüstérem. Ha a játékoskeret jövőre együtt marad, akkor még szebb eredményt érhetünk el.

 

Női Futsal NB I Felső-ház 10. záró forduló 05. 21. (Kész Aréna)

Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC – Hajdúböszörményi TE 3-6 (3-3)

Gólszerzők: Godvár Katalin 3. p., Halászi Kinga 7. p., Nagy Anett 15. p., ill. Tell Zsófia 2. p., Vígh Renáta 7. p., 22. p., Czégény Zs. 13. p., Benkő Mónika 33. p., 39. p.,

Piros lap: Nagy Anett 39. p., Godvár Katalin 39 p.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!