Kultúra 2017. május 23. 07:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati figyelője a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Fotó: Seres Attila

Fókuszban a klímaváltozás fotó pályázat

Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, amelyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.

Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye lakosai számára "Fókuszban a klímaváltozás" címmel. A lakosságot arra buzdítják, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témában készítsenek fotókat, amelyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik. A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi lakosa jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, maximum 3 fotóval. Előnyt jelent, ha a fotók a dokumentáláson kívül, egy egyéni perspektívából mutatják be az adott témát, továbbá ha az élet, az ember, a környezet közvetlen kapcsolata is szerepet kap a kompozícióban. A technikát illetően, már nem szükségszerű komoly fényképezőgép a jó fotó elkészítéséhez. Szinte mindenki már a zsebében hordja a professzionális eszközt, amely alkalmas arra, hogy bármilyen élethelyzetben kéznél legyen. Az okostelefonok mellett természetesen a hagyományos technika, az amatőr, vagy professzionális tükörreflexes, fényképező gép is fontos szerepet kaphat, de nem előnyt jelentő értékelési szempont.

A pályaművek beérkezési határideje: június 30-a, éjfél. A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a [email protected] email címre lehet. A témában beérkezett legjobb pályaműveket a megyei Facebook-oldalra (http://www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) töltik fel, ahol a lakosság értékelheti az alkotásokat július 31-éig. A legtöbb like-ot szerző alkotásokat díjazzzák.

A főnyeremény egy értékes kerékpár. Az értékelést követően a legjobb pályaműveket egy kiállításon mutatják be, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat Bács-Kiskun megye lakosainak látásmódjáról a klímaváltozás és- védelem helyi megoldásai kapcsán. A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a [email protected] e-mail címen.

 

Macskás novellapályázat

Közhírré tétetik, hogy a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház kihirdeti a következő novellapályázatát, amelynek címe: Macskás. Nevezési díj: nincs.

Feltételek:

1. Feltétlenül szándékodban álljon írni egy novellát.

2. Ami hozzávetőlegesen minimum 6666 és maximum 16666 karaktert tartalmazhat (szóközzel együtt).

3. A novella kizárólag csak fantasy, sci-fi, vagy egyéb lehet. Esetleg valami más ezen kívül.

4. Pályázhatnak: Magyarországon és jelenlegi határainkon túl élő magyar nyelven alkotó írók, kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű novellákkal.

5. A beküldött novellának kapcsolódnia kell a pályázat címéhez (Macskás). A hogyant a szervezőbizottság az írók fantáziájára bízza. Mindenesetre legalább egy darab macska szerepeljen benne, különben az elkövető felnégyeltetik, mocsárba dobattatik, és gyíkká változtatik!

Beküldési határidő: július 2-a, éjfél. A novellákat a [email protected] címre lehet beküldeni, word formátumban. A csatolt file tartalmazza a szerző nevét és a mű címét!

Bővebben: http://nyakonontottprobagoblinszolgaltatohaz.blogspot.hu/2017/03/macskas-palyazat.html

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!