Helyi hírek 2017. május 23. 14:45

Megtartotta első ülését a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat

Képgaléria
Megtartotta első ülését a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat

Eseménydús három napjuk volt az újonnan alakult Kiskunfélegyházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak május második hetében. Az önkormányzat ifjúsági referense, a Natura Hungarica Alapítvány és a Kreatív Mozaik Alapítvány szervezésében táborban vettek részt a jászszentlászlói kézműves tanyán.

A rendezvényen megvitatták az új GYIÖK jövő évi feladatait, a fiatalok rengeteg új, színes programot állítottak össze. A GYIÖK további feladata a diákok érdekképviselete, ebből az alkalomból felmerült egy, a várost érintő probléma, a drog. A tavasszal megtartott Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokon elhangzott kortárssegítő csoport megalakításának lehetőségére a diákképviselők egyértelműen igent mondtak. Örömmel sajátítanának el olyan módszereket, amelyekkel segíteni tudnának kortársaiknak, ha azok bajba kerülnek.

A komoly dolgok mellett természetesen jutott idő egy kis játékra is, az élménypedagógiai programelemek elvarázsolták a fiatalokat. Bekötött szemmel csoportosan sátrat építettek, majd miután egy elképzelt savas tóból kimentették az egyetlen élelmet jelentő csokoládét, csapatépítő programként az Alcatrazból is kiszabadultak. Esténként a szabad programoké volt a főszerep, karaoke partykban, majd hajnalig tartó beszélgetésekben vettek részt.

A projekt a Nemzeti Családi és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.


 

Kövessen minket a Facebookon is!