Sport 2017. május 24. 10:30

Dr. Nemes-Nagy Tibort választották a KHTK elnökének

Képgaléria
Dr. Nemes-Nagy Tibort választották a KHTK elnökének
A 2016-os évre vonatkozó beszámolók mellett elnököt választott a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre május 23-án. Az új elnök személyéről közgyűlés keretében döntöttek. A szakosztályok vezetői egyhangúlag Dr. Nemes-Nagy Tibort támogatták. Az elnöki pozíciót legutóbb Ficsór József (1952-2012), Kiskunfélegyháza korábbi polgármestere töltötte be, az ezt követő időszakban a vezetői feladatokat dr. Sulyok Miklós, megbízott elnök látta el. Dr. Nemes-Nagy Tibor tervei között többek között a szakosztályok népszerűsítése, menedzselése szerepel, emellett a létesítményfejlesztéseket és a körülmények javítását célozta meg.

A közgyűlés napirendi pontjait megelőzően Molnár Lászlóról, korábbi ökölvívó edzőről emlékeztek meg a jelenlévők.

Az atlétikai szakosztály fellendítése ugyancsak szerepel Dr. Nemes-Nagy Tibor tervei között, ezt az iskolák testnevelőivel összefogva valósítaná meg.

A KHTK-Fénypárducok Íjász Szakosztály versenyeredményeit Vas Tibor szakosztályvezető összegezte, az érmes helyezések mellett a sportág iskolai népszerűsítését is kihangsúlyozta.

A kézilabdázók utánpótlás szinten kimagasló eredményeket értek el. Isán András szakosztályvezető az U10-es, az U12-es és az U14-es korosztály eredményeinek ismertetése mellett az NB II-es felnőtt férficsapat sikeréről is beszámolt, valamint a jövőre vonatkozó terveiről, az U8-as és az U9-es korosztály elindításáról.

Busa Imre a labdarúgók vezetője a megyei I. osztályú felnőtt csapat harmadik helyét reálisnak értékelte. A jelenleg is futó szezonban a lényegesen nagyobb büdzsével rendelkező Tiszakécskével és a Kecskeméttel szemben valós esély nem mutatkozott a bajnoki címre. A megyei II. osztályú felnőtt csapat 5. pozíciója ugyancsak megfelel az elvárásoknak.

Az ökölvívóknál a közgyűlésen megválasztott szakosztályvezető, Gondi János foglalta össze terveit. Az is eldőlt, hogy a vezetőedzői pozíciót a továbbiakban hivatalosan is Ramocsa Sándor látja el. A taglétszám növelése mellett a célok közé tartozik a nagyobb versenyeken, diákolimpiákon és magyar bajnokságokon való jó szereplés.

A sakkszakosztály 8. éve tagja az NB II-es csapatbajnokságnak, ahol megismételve a tavalyi eredményt 10. lett. Tanács István szakosztályvezető többek között beszámolt a csongrádi önkormányzat támogatásáról és a megyei bajnokságban elért eredményekről.

Ónodi László, a KHTK szabadidős sportegyesületének vezetője az asztalitenisz, a sakk, az úszás és a hagyományos röplabda torna megrendezése mellett sok amatőr versenyzőnek biztosított sportolási lehetőséget, ezt a továbbiakban is folytatja. 

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!