Program 2017. május 29. 07:30

Nyugdíjas akták

Nyugdíjas akták
Többek között a háromfunkciós nokedliszaggató egészségre gyakorolt jótékony hatásaival is megismerkedhetnek annak az egyszerre szórakoztató és tanulságos darabnak a nézői, amelyet jórészt félegyházi nyugdíjasok adnak elő a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében június 8-án, csütörtökön, 11 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az előadást Timafalvi László ezredes, félegyházi rendőrkapitány nyitja meg, köszöntőt mond Csányi József polgármester.

A bűnmegelőzési céllal íródott szövegkönyvet dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy állítja színpadra. Az előadáson közreműködnek többek között a félegyházi citerazenekar tagjai és a Kunplastos kánkános nagyik. S miközben a közönség jókat nevet a szereplők hiszékenységén, talán egy életre felvérteződnek a rájuk specializálódott trükkös csalók módszerei ellen.

A tanulságos darabot a későbbiekben a környékbeli falvakban is bemutatják, ábrázolva a jóhiszemű nyugdíjasok és az őket megkárosító trükkös csaló történetét. A szövegkönyv pedig – még ha oly szórakozató is – korántsem csak a fantázia műve, a rendőri munka során tapasztalt valós eseményekből indul ki. A humor eszközeivel dolgoz fel olyan tipikus eseteket, mint amikor magukat hivatali embernek kiadva, vagy akár rosszullétet színlelve próbálják becsapni az idős, jóindulatú, ámde hiszékeny embereket a csalók.

 

Kövessen minket a Facebookon is!