Program 2017. május 26. 10:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Katasztrófavédelmi gyermeknap

Katasztrófavédelmi gyermeknap
Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui május 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt. E kezdeményezéshez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is.

Fotó: illusztráció

Magyarországon 1931 óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetükre, a világ sok országában ünnepnap is.

A program célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása. A katasztrófavédelmi gyermeknap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják kiállításaikat, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!