Helyi hírek 2017. május 26. 07:30

Fontos a polgármesterekkel való kapcsolattartás

Képgaléria
Fontos a polgármesterekkel való kapcsolattartás
Folyamatos a kapcsolattartás a 4. számú választókerület polgármestereivel – mondta Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke a május 25-én, a móricgáti Művelődési Házban megrendezett polgármester-találkozón.

A találkozókra Lezsák Sándor olyan vendégeket hív, akik az aktuális témakörben szakszerű tájékoztatást tudnak nyújtani a jelenlévőknek. Ez alkalommal Héjj Dávid, kormánybiztos, dr. Fekete Gyula, közgazdász és Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője tisztelték meg jelenlétükkel a találkozót.
Az értekezleten térségi fejlesztésekről, pályázatokról, pályázatokkal kapcsolatos technikai észrevételekről tárgyaltak a településvezetők.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött az Európában is egyedülálló családi adózás bevezetéséről, ami már mintegy egymillió családnak nyújt segítséget. A képviselő azt is elmondta, hogy 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és az otthonteremtésre pedig még több forrás áll majd rendelkezésre. 

Héjj Dávid kormánybiztos előadását követően készséggel válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője az értekezleten a pályázatíráskor felmerülő általános hibákra hívta fel a figyelmet. Amint elhangzott: csak a jól megírt pályázat lehet sikeres.

A tanácskozáson minden polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a nyáron rendezendő települési programokról.

Az értekezleten részt vett Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatói tanácsadója is, aki a választókerületi vezetőknek elmondta a térséggel kapcsolatos meglátásait.

Lezsák Sándor összegzésül hangsúlyozta, hogy a választókerület polgármestereivel folyamatosan kapcsolatot tart, a reális igényekre pedig mindig próbál megoldást találni.

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő Munkahelyteremtő Egyesület jóvoltából minden jelenlévő hazavihetett egy példányt Lezsák Sándor nemrégiben megjelent Attila fia, Csaba királyfi című kötetéből, amelyet az író személyesen dedikált.
 

Kövessen minket a Facebookon is!