Helyi hírek 2017. május 30. 15:30

Gyermeknapi piknikkel ajándékozták meg a gölleszeseket a közgés diákok

Képgaléria
Gyermeknapi piknikkel ajándékozták meg a gölleszeseket a közgés diákok
A Göllesz Viktor Általános Iskola diákjainak szerveztek játékokkal, vetélkedőkkel tarkított gyermeknapot a Közdazdasági Szakgimnázium 10/B osztályos diákjai a városi parkerdőben. A közgések osztálypénzükből fedezték a rendezvény és az utazás költségeit, mindemellett pedig finom pörköltet is kínáltak mindenkinek a jó hangulatú pikniken.

A kötélhúzással, sorjátékokkal tarkított összejövetel elsődleges célja az volt, hogy a középiskolás diákok megismerjék azokat a gyerekeket, akiket eddig „másnak” gondoltak. Az ismerkedés már tavaly elkezdődött, amikor a közgés fiatalok ellátogattak az ÉNO-ba és a Göllesz Viktor Általános Iskola karácsonyi ünnepségére.

Az itt szerzett tapasztalatok okán gondolták úgy a közgés diákok, hogy megszerveznek egy gyermeknapot is. Tették ezt önerőből, a saját osztálypénzükből. Igaz, hogy egy pályázatot is benyújtottak a Salva Vita Alapítvány felé, de ha nem kapnak támogatást, akkor is örömmel fogják folytatni kezdeményezésüket.

Heilig Szilvia, a Salva Vita Alapítvány képviseletében látogatott a rendezvényre. Elmondta, hogy a program legfőbb célja az, hogy az általános iskola felső tagozatának tanulói és a középiskolás korosztály fiataljai kapcsolatba kerüljenek fogyatékkal élő társaikkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyen korban a legfogékonyabbak a társadalmi érzékenyítésre. Ha van valamilyen személyes élményük a fiataloknak, akkor az meghatározó lesz egész életükre nézve. Sokszor nem a nyitottság hiánya vagy a rosszindulat az, ami miatt nem fordulunk megfelelőképpen a fogyatékkal élő emberek felé, hanem egyszerűen zavarba jövünk, és nem tudjuk, hogyan kezeljük őket, miképpen segítsünk problémáik megoldásában.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!