Sport 2014. június 16. 09:58

Halason remekeltek a Koppány Íjászok

Képgaléria
Halason remekeltek a Koppány Íjászok
Kiskunhalason, a Halasi Napsólymok versenyén vettek részt június 15-én a félegyházi Turul Koppány Íjászok. Az egyesületből ezúttal 17-en ragadtak íjat, 8-an közülük éremmel tértek haza.

A verseny tájvédelmi területen, homokdűnés helyszínen zajlott. A szép környezetben 21 cél volt elhelyezve.

A célok zöme a tenger élőlényeit jelenítette meg. A szerencsés helyszínnek köszönhetően szinte hegyi helyzeteket tudtak megteremteni a Napsólymok. 60 fokos lefelé lövéstől a dombról távlövésig, minden belefért a terület adta lehetőségekbe.

A félegyháziak közül első versenyén indult el Kurucz Orsolya és Szunyi Sándor. Mindketten szépen teljesítettek. Nemes Nagy Ágnes sem sűrű versenyjáró, de tudása szintén alkalmas a megmérettetésre, ahogy a két másik kezdőé is.

A gyerek lány kategóriában Steicz Adelina harmadik, ifjúsági lány kategóriában Vas Bianka első, Szeibert Nóra második, ifjúsági fiú kategóriában Németh László második lett.

A felnőtt nők között Keserű Szilvia mindössze négy pont hátránnyal ezüstérmet szerzett.

A felnőtt férfi kategóriában Vas Tibor elsőként, Szeibert Imre másodikként végzett. Mindketten végig kiegyensúlyozottan teljesítettek.

A verseny Vas Tibor javára a 21. bonusz célon dőlt el, hiszen kelevézdobásban Tibor a kiváló 30 pontos találattal, Imre pedig 10 ponttal jeleskedett.

Végül a senior férfiak között is szép siker született, Dinnyés Gyula harmadik lett.

A Koppányoknál mindenki pusztai kategóriában indult el. Ez az íjtípus van a magyar hagyományhoz legközelebb, így természetes a magyar kultúrához való ragaszkodás és itt volt a legnépesebb  mezőny is.

 

Dinnyés Gyula, Turul Koppány Íjászai HE 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!