Helyi hírek 2017. május 27. 19:15

Vidámság és finomságok várták a Móravárosi Napok résztvevőit

Képgaléria
Vidámság és finomságok várták a Móravárosi Napok résztvevőit
Húsz évvel ezelőtti hagyományt elevenítettek fel, amikor május 27-én ismét megrendezték a Móravárosi Napot. Az óvoda és az iskola is rendezett minden évben egy családi napot, de idén Réczi László önkormányzati képviselővel összefogva, a városrész napját szervezték meg. A játékokban, programokban gazdag összejövetelen Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Játékok, sportfoglalkozások sokasága várta a gyerekeket az összejövetelen. A felnőttek bográcsokat állítottak, hogy az örömködésben kifáradt gyerkőcöket és barátaikat finom ebéddel tudják kínálni.

Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy hagyományt szeretnének teremteni, és minden évben egy közös ünneplésre, kikapcsolódásra invitálják a városrész lakóit. Véleménye szerint sokan kiváltságként élik meg, hogy móravárosiak. Büszkék arra, hogy van iskolájuk, óvodájuk, gyógyszertáruk, és üzletekben is gazdagok. Tehát minden adott a kiegyensúlyozott életvitelhez,  az itt élők zöme ismeri egymást. Éppen ezért érdemes megszervezni minden évben egy oldott, közösségi összejövetelt.

s. r.

Fotó: Kürti László
 

Kövessen minket a Facebookon is!