Sport 2017. május 28. 18:20

Törökszentmiklós „kolimpikonjai” vitték haza a vándorkupát

Képgaléria
Törökszentmiklós „kolimpikonjai” vitték haza a vándorkupát
Tizenkét intézmény mintegy 300 diákja mérte össze sporttudását a kilencedik Kollégiumi Olimpián május 26-a és 28-a között Kiskunfélegyházán. Az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében a versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma rendezte meg. A tanulók streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, labdarúgás és kézilabda sportágakban mutatták meg ügyességüket, tudásukat. Idén a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnázium és Katolikus Kollégium diákjai szerezték meg az első helyet, másodikként a tavalyi győztes vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium tanulói végeztek. A házigazda félegyháziak ezúttal a dobogó harmadik fokára állhattak fel az összesített csapatverseny eredményeit követően.

A diákok bevonulását követően Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere és Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi Regionális irodájának vezetője köszöntötte a megjelenteket a Kész Arénában.

A sport mellett barátságok is születnek a diákok között, a rendezvény alkalmas a jó kapcsolatok ápolására, azok kiépítésére, közösségformálásra.

A diákokat sportáganként és nemenként is díjazták, illetve a felkészítő pedagógusok munkáját is megköszönték.

Csapatverseny végeredmény:

1. Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium (Törökszentmiklós)

2. Babus Jolán Középiskolai Kollégium (Vásárosnamény)

3. KSZC Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma (Kiskunfélegyháza)

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!