Helyi hírek 2014. június 16. 13:31

"Lovasok az utakon - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!

"Lovasok az utakon - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!
Minden korábbinál többen kelnek útra lóháton, fogaton, hogy részt vegyenek a június 20-22. között a Hortobágyon megrendezendő Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon. A rendezvény szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

Előzetesen több mint 420 lovas adta le jelentkezését, így lólétszámát tekintve várhatóan minden eddigi rekordot megdönt az esemény. A korábbi évek hagyományaihoz híven a lovascsapatok nagy része lóháton, illetve fogaton teszi meg a Hortobágyra vezető utat, a Kárpát-medence szinte minden szegletéből indulva.

A lovasok többsége kisebb-nagyobb csoportokban, illetve magányosan poroszkálva már úton van. Felbukkanásuk főként a kevésbé járt alsóbbrendű aszfaltozott utak környezetében, a Duna és a Tisza középső szakaszán a hidaknál és a kompátjáróknál várható. Az autópályákat a felüljárókon keresztül kerülik.

A csapatok többségének útvonala érinti Pest, Heves, Jász-Nagykun és Hajdú-Bihar megyék útjait, így az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kérik a szervezők. Mivel a ló alapvetően félénk állat és képes megriadni a legkisebb zajtól is, ezért a szervezők kérik a közlekedőket, hogy a lovasokat semmiképpen ne köszöntsék autókürttel, és csak lassan, biztonságos távolságban, nagy ívben kerülve előzzék őket.

Megértésüket köszönjük!

Kövessen minket a Facebookon is!