Sport 2017. május 30. 11:00

Több, mint 500 gyermek vett részt a Bozsik-programban

Képgaléria
Több, mint 500 gyermek vett részt a Bozsik-programban
Kiskunfélegyháza és kistérsége számára véget ért a 2016/2017-es tanév Bozsik Intézményi Programja, amely május 19-én közös évzáró fesztivállal zárult. A Honvéd Sportpályán délelőtt 10 órától 11 óvoda 210 nagycsoportosa játszotta végig a futballpályán felállított 10-10 ügyességi feladatot. A "Bozsikos" iskolák: 6 Intézmény 30 sportcsoporttal (1-2. osztályos tanulók) 14 órától foglalták el a pályákat, ők még nagyobb létszámmal jelentek meg: több mint 300 kisiskolás játszott a füves pályán, 3x10 helyszínen.

A záró programon motivációs jutalmakat is kiosztottak:

Az óvodások kogellán labdát, marok-labdát, fair-play kártyát, az iskolások marok-labdát, fair-play kártyát, Bozsik-program emlékérmet kaptak.

A program fő célkitűzése: az intézményeken belül megismertetni, népszerűsíteni a labdarúgást fiúk és lányok körében. Az érdeklődő gyermekeket - akik szabadidejükben is ezt a sportot űzik - a labdarúgó egyesületek felé irányítani.

A záró rendezvényen a Félegyházi Térségi Sportiskola szakmai igazgatója, Kurucz István külön dicséretben részesítette az egyesületben játszó "focista-palántákat". Háromszáz főből több mint 40 tanuló mutatta meg magát az idei labdarúgó edzéseken, versenyeken.

A kiskunfélegyházi körzetben kiemelkedő munkáért Óvodás Különdíjat Kapott:

Móravárosi Óvoda

Szegedi Úti Óvoda

Tiszaalpári Óvoda

Az iskolák közül mind a 6 résztvevő intézmény elismerést kapott a kiemelkedő munkáért:

József Attila Általános Iskola, Platán Általános Iskola, Darvas Általános Iskola, Constantinum Általános Iskola, Petőfiszállási Általános Iskola, Pálmonostora Általános Iskola.

A kiskunfélegyházi körzet a jövő tanévben is folytatja munkáját, még nagyobb létszámban népszerűsítve a labdajátékokat a testnevelési órákba építve.

A szervezők köszönet mondanak Csányi József polgármesternek, a Kész Aréna Városi Sportcsarnok dolgozóinak, a Félegyházi Térségi Sportiskola vezetőinek, a P&P Pékáru részéről - Hatvani Lászlónak, az intézményvezetőknek, pedagógusoknak támogatásukért.

 

Információ: Sieber Rita, szervező

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!