Helyi hírek 2017. június 6. 07:30

Fél évszázad élményeit beszélték meg

Képgaléria
Fél évszázad élményeit beszélték meg
A Petőfi Sándor Gimnázium utolsó fiúosztálya 1967-ben érettségizett. Az „öregfiúk” május 30-án tartották meg 50 éves érettségi találkozójukat. Az hamar kiderült a gyülekező során, hogy az egykori IV. C osztálytagjai szerették, szeretik egymást, és a közös találkozások sem ritkák. Az emlékezés mellett mindennapjaikról is vég nélküli beszélgetések folytak.

A rögtönzötten kinevezett szóvivő, Kutasi László elmondta: – Illésy István volt a legkedvesebb tanárunk. Pista bácsi ugyanis soha nem volt direkt, mégis megszerettette velünk az irodalmat. Olyannyira, hogy engem labdarúgóként Szegeden és Diósgyőrben is csak „verselő kutyaként” becéztek. Valamennyien nagyon sokat kaptunk tőle éppúgy, mint Tulit Péter bácsitól, Tóth Ákostól, vagy Gazdáné Retkes Lucától. Legszívesebben azokra a tanárokra emlékezünk, akik keményen bántak velünk, mert – ahogy azt az idő bebizonyította –, úgy akarták, hogy sikeresek legyünk.

Az alma materben eltöltött idő után a temetőkben meglátogatták és megkoszorúzták egykori tanáraik, elhunyt diáktársaik sírját.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!