Kultúra 2017. június 2. 11:30

Könyvtársarok – A kölcsön kapott Föld

Könyvtársarok – A kölcsön kapott Föld
45 évvel ezelőtt, 1972. június 5-e és 16-a között tartották Stockholmban az ENSZ első környezetvédelmi világkonferenciáját Ember és bioszféra címmel. Még ebben az évben a tanácskozás kezdőnapját nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánították.



Ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhessük a „Kék Bolygó” természeti csodáit, gyermekeinket már kicsi koruktól környezettudatosan kell nevelnünk. A figyelemfelkeltő, színes ábrákkal illusztrált Bolygónk egészsége és környezetünk védelme című kötetet lapozgatva beszélgethetünk arról, hogyan alakult ki az élet a Földön, milyen veszélyek fenyegetik létét és mi mit tehetünk egészsége megóvásáért.




Nagy Réka
újrahasznosított papírra nyomtatott Ökoanyu című könyvéből meríthetünk ötleteket a takarékos és zöld háztartás vezetésére. A Nők Lapja hasábjain is publikáló szerző tippeket ad a tudatos vásárláshoz, felhívja figyelmünket az íz, színezék, E-szám-mentes élelmiszerek fontosságára és azok beszerzési lehetőségeire, valamint receptekkel szolgál házi készítésű tisztítószerek, kozmetikumok előállításához.




Hazánk első ökofaluja egy Baranya megyei helység, amely 1970-ben elnéptelenedett, majd 20 év múlva környezetvédők kezdeményezésére éledt újjá. Borsos Béla Az új Gyűrűfű című munkájában mutatja be azokat az alapelveket, amelyek megfontolandók egy hasonló település tervezésénél, ezért kézikönyvként is olvasható azok számára, akik ilyen terveket dédelgetnek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!