Helyi hírek 2017. május 31. 13:30

Ingatlanpiaci hírek

Ingatlanpiaci hírek
Dr. Sasi Ádám 2009 óta ügyvéd Kiskunfélegyházán, 2010-ben szerezte meg az ingatlanforgalmi szakjogász képzettséget és napi szinten foglalkozik ingatlanokkal. Ezúttal azt a kérdéskört járja körbe, hogy „Miért kell az ingatlanos?”, miben tud plusz segítséget nyújtani. Kihez forduljunk eladás, vagy váráslás esetén?

A bővülő ingatlanpiacon egyre több ingatlanos tevékenykedik. Az átlagos ingatlanos jutalékszint 3-3,5 százalék, plusz áfa. A tendencia azt mutatja, hogy a közvetítői piac bővülése a minőségre, másrészt a kialkudható jutalék összegére is kihat.

Miért kell ingatlanos?

Biztosan többeknek ismerős a hirdetésekből az "Ingatlanosok kíméljenek!" mondat. Akik ezt hangoztatják, általában úgy gondolják, hogy az ingatlanos csak azért van, hogy megrövidítse az ingatlantulajdonost, pedig ez nem igaz. Egy megbízható, profi szakember nagy segítség tud lenni, főleg eladói oldalon, hiszen egy lakás sikeres eladásához szükség van piaci ismeretekre, marketingre, erős kommunikációs készségekre és tárgyalási technikákra. Az ingatlanos szerepe alapvetően az, hogy közvetítsen az eladó és a potenciális vevők között, képviselve mindkét fél érdekeit. A gyakori tévhittel ellentétben nem annyi a dolga, hogy feltesz egy hirdetést, megmutatja a lakást pár érdeklődőnek, aztán felveszi a jutalékot. Egy profi és megbízható ingatlanközvetítő-iroda dolgozói olyan szakszerű segítséget nyújtanak, ami miatt érdemes hozzájuk fordulni. Nyugat-Európában kb. 80 százalék, az USA-ban pedig kb. 90 százalék körüli az ingatlanközvetítők szerepvállalása.

Hogy találok profit?

A legfontosabb, hogy csak olyan ingatlanközvetítő céggel szerződjön, amelyikben megbízik. Érdemes a nagyobb és ismert piaci szereplőkhöz fordulni, akik hosszabb ideje jelen vannak a piacon. Mivel a nagyobb ingatlanhálózatok is felismerték a hitelesség iránt megnövekedett igényt, ezért egyre több elősegítő kezdeményezés jelenik meg. A Duna House ingatlanhálózata elsőként indította el az ingatlanértékesítőket értékelő nyilvános rendszerét. Arra számít, hogy ezzel tovább tudja növelni a bizalmat és a szakmai színvonalat, és szeretné az értékesítőit is arra motiválni, hogy még kiemelkedőbb szolgáltatást nyújtsanak.

Keresse fel megújult Duna House Irodánkat új helyén, a Deák Ferenc u. 2. szám alatt várja ügyfeleit. Bejárat a Kossuth u. felől.  

Kövessen minket a Facebookon is!