Helyi hírek 2017. június 1. 07:30

Újat kapsz? A régit adományozd el!

Képgaléria
Újat kapsz? A régit adományozd el!
„Ne dobd ki a régi táskád, tolltartód, ceruzád, ha már nem kell. Adományozd olyan gyerekeknek, akiknek nem tudják megvenni mindezt szülei, rokonai” – ajánlja a HumanumSalma Humanitárius Alapítvány Kiskunfélegyházán a diákoknak.

Az egyik család nyár elején lomtalanít, a másik az őszi tanévkezdés előtt. Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében egész évben gyűjtik a tanszereket; iskolatáskákat, füzeteket, íróeszközöket, vízfestékeket, tisztasági csomagokat vagy tornafelszereléseket az alapítvány munkatársai. A gyerekeknek is jól eshet lomtalanításkor az a feladat, hogy nehéz helyzetben lévő, ismeretlen társaiknak ajándékozzák mindazt, ami még szép és használható, de nekik már nincs szükségük rá.

Élelmiszert, ruhát a túlélésért

Hétköznap hátrányos helyzetű mélyszegénységben élők, nagycsaládosok, egyedülálló idős és ellehetetlenült munkanélküli emberek keresik meg a szervezet Adománypontját, a mindennapi túlélésben kérnek segítséget. Kiskunfélegyházán folyamatosan gyűjtenek ezért tartós élelmiszert, ruhát, tisztító, tisztálkodási szereket, pelenkákat, ágyneműket az Alapítvány Korona u 4. szám alatti Adománypontban.

Amennyiben pénzbeli adománnyal támogatná a programot, a Humanum Salma Humanitárius Alapítvány számlaszámára utalva megteheti: 51700090-10018747-00000000 Fókusz Takarékszövetkezet. A megjegyzés rovatban kérjük, tüntesse fel: „iskolatáska”!
 

Kövessen minket a Facebookon is!