Sport 2017. június 1. 10:00

Betyár bugaci lányok

Betyár bugaci lányok
Huszonöt megyei csapat közül a bugaci Rigó József Általános Iskola leány csapata képviselte Bács-Kiskun megyét az országos diákolimpia döntőjében. Sorozatos győzelmek után az ország legjobbjai között, a negyedik helyen zártak Pilismarót, Szombathely és Felcsút után.

Fotó: Vajda Piroska

A baon.hu írta meg:
Nagy hagyománya van Bugacon a labdarúgásnak. A Rigó József Általános Iskola diákjainak 60 százaléka – köztük egyre több lány – rúgja a bőrt rendszeresen. Tholt János edző öt éve foglalkozik a diákokkal, többek között a 3-4. korcsoportos, azaz 5-8. osztályos lányokkal. Munkájuk gyümölcse a közelmúltban ért be a diákolimpián elért eredményükkel.

A sikerhez azonban hosszú út vezetett. Elsőként az észak megyei körzeti selejtezőt nyerték meg. Onnan jutottak tovább a bajai, megyei döntőbe. A döntő mérkőzést a kiskunhalasiakkal játszották, akiket 2-0-ra sikeresen legyőztek, így képviselhették Bács-Kiskun megyét a diákolimpia országos döntőjében, amit a közelmúltban Fonyódligeten rendeztek meg. Az országos döntőben 20 csapat vett részt, minden megyét egy-egy, Budapestet pedig két csapat képviselte.

– A sorsolásban középerősségű csapatot kaptunk. A csoportunkba került Jánoshida, Balassagyarmat, Gyöngyös és Kazincbarcika. Innen csoportelsőként jutottunk tovább a legjobb nyolc közé – részletezte az edző. – A következő mérkőzést Dunakilitivel játszottuk, akiket szintén legyőztek a bugaci lányok. Így bekerültünk a négy legjobb csapat közé. Az elődöntőben Szombathely csapatát kaptuk, köztük több válogatott játékos is volt. Ennek ellenére is sikerült 1:1-es döntetlent játszani velük. De sajnos a büntetőknél alul maradtunk. Így a harmadik helyért játszottuk a következő meccset Felcsút csapatával. Erre a mérkőzésre már nem maradt annyi erőnk, lelkileg és fizikailag is elfáradtak a lányok, ezért a bronzmérkőzésen Felcsúttól 2:1-re kikaptunk. Így lettünk negyedikek – mondta Tholt János, aki nagyon elégedett a lányok teljesítményével. Hozzátette: Az egész versenysorozatban mintegy 400 csapat indult, ekkora mezőnyből negyediknek lenni igazán szép eredmény.



 

Kövessen minket a Facebookon is!