Helyi hírek 2017. június 1. 15:30

Sikeres szereplés a Matekguru Csapatversenyen 

Képgaléria
Sikeres szereplés a Matekguru Csapatversenyen 
A „Míg Megnövök Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány” megalakulása óta különös figyelmet fordít a különböző képességű, a szárnyaló és a lemaradó gyerekek egy közösségben történő fejlesztésére, miközben a tanítást a tanulási folyamat segítéseként, irányításaként értelmezi. A verseny célja, hogy a felkészülés és a verseny folyamatában felkutassa a tehetségeket. Fontos, hogy a diákok ismerjék meg a közös munka, az együttdolgozás élményét, ezáltal közösen, egymást segítve egy összeszokott csapat tagjai biztosabban megtalálják a megoldást, mint külön-külön.

Különleges élmény együttgondolkodni, mert valami nagy varázsa van a közös gondolkodásnak. E célok keretében rendezik meg évről-évre a Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyt. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai több csapattal is neveztek. Legtöbbjük az első két forduló tesztjei után a területi írásbeli feladatokat is ügyesen oldották meg. A három fordulóban elért összesített pontszámuk alapján a döntőbe egy hetedikes, és három nyolcadikos csapat jutott be.

A kétnapos döntő helyszínének a Nyíregyházi Sóstó Gyógyfürdő adott otthont májusban. Különlegessége az volt, hogy a második napon az állatkertben oldották meg a gyerekek a feladatokat. A nyírségi fővárosban nagyszerű Batthyánys sikerek születtek.

A Matekguru Csapatverseny 7. évfolyamának döntőjét a „Rózsaszín napszemcsis pingvinek” csapata nyerte. Csapattagok: Besze Viktória, Csáki Dóra, Cseh Nadin, Oláh-Marcényi Zsófia.

Felkészítő tanár: Selyem Erika

A 8. évfolyam döntőjében 5. helyezést ért el a „Pampalini” csapat.
Csapattagok: Csőke Nóra, Kovács Blanka, Lőrincz Zsófia, Sikár Evelin.

13. lett a „Feláldozhatók” csapata. Tagjai: Daruka Dávid, Endre Dávid, Solymosi Ágnes, Urbán Zsanett.

A „Stréberirtók” csapata 15. lett. Csapattagok: Ádám Dominik, Kincses Barnabás, Provics Gergő, Szeri Gábor.

Mindhárom csapat felkészítő tanára: Rádiné Petróczi Márta

Fotók: megnovok.hubatthyanysuli.hu

Bense Zoltán

 

Kövessen minket a Facebookon is!