Kultúra 2017. június 3. 07:30

Rendhagyó irodalomóra a könyvtárban

Képgaléria
Rendhagyó irodalomóra a könyvtárban
Izgalmas és rendhagyó irodalomórán vehettek részt városunk diákjai a könyvtárban. A fiatalok Kovács Attilával, a Howard Matheu különös esetei detektívsorozat szerzőjével találkozhattak, aki Holden Rose írói álnéven írja regényeit.

Kovács Attila előadásaival az olvasás népszerűsítése céljából járja az országot. Úgy tartja, hogy olvasás közben nem szabhatunk határt a képzeletünknek, amely erőt a tanulásban vagy akár az élet összes területén fel tudják majd használni a diákok. Szerinte a legfontosabb az, hogy tudunk-e értőn olvasni.

– Én azt mondom, hogy az értő olvasás a lelényegesebb. Hiszen ha valaki rendszeresen olvas, és érti is amit olvas, akkor gondolkodó emberré válik, és okosan tudja megoldani majd az életben előforduló problémákat – véli az író.

Manapság sorra készülnek azok a listák, hogy milyen könyveket kellene elolvasni, vagy éppen melyek lettek az év legjobb kiadványai. A bőség zavarában nehéz lehet a választás. Felmerül hát a kérdés, hogy mit érdemes elolvasni? Válasszuk a kortársak írásait, vagy maradjunk a klasszikusoknál?

Véleménye szerint bármit olvasnak az emberek, az csak jó lehet. A legfontosabb, hogy értsék az olvasmányt, és tudjanak a sorok között is olvasni.

Kovács Attila gyerekeknek ír detektívregényeket, amelyekben a fiatalok szabadon játszhatnak a képzeletükkel.

– Ki kellett találni, hogy a mai világban hogy lehet egyáltalán a gyerekkorról írni egy gyereknek – mondta az író, majd hozzátette, hogy ma már nem azok a dolgok érdeklik a gyerekeket, mint régen. Nagy dolog olvasmányokkal, történetekkel megszólítani a fiatalokat. Ezért is folytatja küldetését: gyermekkorban megszerettetni az olvasást a fiatalokkal.

 

Kövessen minket a Facebookon is!