Helyi hírek 2017. június 5. 07:30

A Jobbik vasárnap emlékezett meg a trianoni békediktátumról

Képgaléria
A Jobbik vasárnap emlékezett meg a trianoni békediktátumról
A trianoni békediktátum aláírásáról 2017. június 4-én emlékezett meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete a Béke téren. Az emlékező műsorban közreműködött Kiss Ákos énekes, Sövény Tibor színművész, id. Csányi József II. világháborús veterán és Varga Mihály mesemondó. Megemlékező beszédet mondott Kollár László, a helyi szervezet elnöke, választókerületi elnök.

– Eljöttünk ismét, mert úgy éreztük, itt kell lennünk ezen az évfordulón, amely immár 97. alkalommal szakítja fel a soha be nem gyógyuló sebet, amelyet a trianoni békediktátum jelent nekünk. Igen, egy soha be nem gyógyuló seb, amely mindig sajog, mindig felfakad, amely nem hagyhat megnyugodni bennünket, kik nemzetben, hazában, Kárpát-medencei királyságban, ős regnumban gondolkodunk – kezdte beszédét Kollár László.  

– Annyiszor hallottam már életem folyamán, hogy olyan régen volt és minek ezzel foglalkozni, elvették és kész, jó ez így, ezt szoktuk meg. Igen, vannak ilyen magyarok, de az én lelkemmel, hozzáállásommal ez a nézet összeegyeztethetetlen. Az én lelkem soha nem adja fel, soha nem fogok lemondani semmiről, mert nem tehetem. Ami nem az enyém, hanem a közösségemé, ami a nemzetem, a koronánk, a nemzeti közösség szerves része, ami rám van bízva, hogy gyerekeimnek, unokáimnak adjam tovább, arról én nem mondhatok le. Arról az országról, amiért annyi ősöm áldozta életét, hozott áldozatot, viselt rabságot, megaláztatást, a minimum, hogy arról nem mondhatok le, és amiről nem mondhatunk le, az mindig a miénk marad – tette hozzá a pártelnök.

A műsor és beszéd után a jelenlévők elhelyezték koszorúikat és mécseseket gyújtottak a Magyarok Nagyasszonya szobránál.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!