Kultúra 2017. június 13. 15:30

A Kiskun művészetisek minden tanévet összegző tárlattal zárnak

Képgaléria
A Kiskun művészetisek minden tanévet összegző tárlattal zárnak
A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola képző- és iparművész szakos diákjai reprezentatív kiállítással zárták a tanévet a művelődési központban június 7-én. A tárlaton bemutatott alkotásokat Maróti Antalné tanárnő mutatta be és értékelte, Jankovszki Zoltánné igazgatóhelyettes pedig az intézmény művészeti oktatásának céljairól szólt a megnyitón.

Jankovszki Zoltánné elmondta, hogy a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola  művészet oktatási intézmény, így alapvető feladata a tanulók harmonikus egyéniségének fejlesztése, a művészi kifejezőkészségének megalapozása, a tehetség fejlesztése, illetve felkészítése,szakirányú továbbképzése. Gondot fordítanak a hagyományok ápolása, az európai és más kultúrák iránti nyitottság kialakítására. A képzés módját és a követelményeket mindenkor a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével alakítják ki. A művészeti oktatás során a tanulók élményszerűen tapasztalják meg a különböző stílusok sajátos világát, a művészet megörökítő szerepét, az alkotás örömét. Törekvésük eredményességét jól reprezentálja ez a kiállítás.

A művészeti iskola minden alkotói tanszaka bemutatkozik a tárlaton. Jelen van a Darvas Iskolában működő, Maróti Antalné által vezetett fotófilm tanszak, valamint Zsibritáné Karsai Rita tanárnő vezetésével működő kézműves és kerámia tanszak is. Ezenkívül a Deák Ferenc utcai telephelyen Feketéné Pap Éva tanárnő által vezetett foglalkozásokon, illetve Bugacon Feketéné Pap Éva tanárnő által vezetett közösségben készült tűzzománc alkotások is láthatóak. Kecskeméten két telepen is működik az intézmény. Innen Bognár Éva és Szabó Zsuzsa tanárnők tanítványai gyarapították a kiállítás anyagát tűzzománc és kerámia alkotásokkal.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!