Helyi hírek 2017. június 8. 16:00

Telefont szerzett a börtönben, csalásra használta

Telefont szerzett a börtönben, csalásra használta
Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, aki tavaly a márianosztrai börtönből mobiltelefonon felhívott egy kiskunfélegyházi nőt és 90 ezer forintot csalt ki tőle.

Fotó: illusztráció - MTI - Czeglédi Zsolt

A baon.hu tudósítása szerint
a 31 éves budapesti férfi korábbi csalása miatt ült a Márianosztrai Fegyház- és Börtönben. A hatóságok nem tudták kideríteni, hogyan, de a börtönben hozzájutott egy mobiltelefonhoz. Tavaly április 9-én felhívott egy kiskunfélegyházi nőt és valótlanul egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát. Elhitette a nővel, hogy a társaság nyereményjátékában nyert 120 ezer forintot, de a pénzhez csak úgy juthat hozzá, ha bankautomatán keresztül feltölt 15 ezer forintos összegeket egy telefonszám egyenlegére - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A becsapott sértett még aznap hat alkalommal tette ezt meg, azaz 90 ezer forinttal töltötte fel a vádlott által megnevezett telefonszám egyenlegét. A sértett kára nem térült meg.

A vádlott ugyanezzel a módszerrel egy hónappal korábban egy kecskeméti nőtől és egy derecskei férfitől is kicsalt 100 ezer és 80 ezer forintot. Az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfit a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoz vele szemben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!