Kultúra 2017. június 14. 13:30

Sörútlevél a fesztiválhoz

Képgaléria
Sörútlevél a fesztiválhoz
A kézműves sörök varázslatos világa ízekben, illatokban, színekben és különleges összetevőkben szinte kimeríthetetlen variációkat tartogat azok számára, akiknek a sörfogyasztás nem mennyiségi, hanem minőségi gasztronómiai élmény. A "sörköltemények" további rendhagyó jellemzője, hogy a legritkább alkalmakkor találjuk meg őket egy helyen. A kis főzdék minőségi nedűiket szerte az országban elszórva gyártják, kis mennyiségben készülnek, hamar elfogynak és csak friss fogyasztásuk ajánlott, így szállításuk is bonyolult a nyári melegben.

Ezt az édesen nehéz kihívást veszi nyakába a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál eltökélt csapata július 21-e és 23-a között a patinás kiskunfélegyházi Öreglaktanya előtti árnyas sétányon, a vasútállomás mellett. A rengeteg színes szakmai, zenei és családi programon túl 50 magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a fesztivál az egész ország területéről. 

A sörízlelgetés meghitt pillanatait hivatott elősegíteni az első Magyar Sörútlevél, amelynek kiváltásával varázslatos utazás indul Kiskunfélegyháza főutcájának történelmi platánsora alatt. A fesztiváligazolvánnyal városról városra, főzdéről főzdére utazhat a kalandor anélkül, hogy valóban nyakába venné az országot. A Sörútlevél 20 különböző csapolt kézműves sörpikoló helyszíni elfogyasztására jogosít három napig, szabad fajtaválasztással és egyszerre több vendég is használhatja, ha csoportosan váltották ki. A kedvezményes kóstolási lehetőség mellett az útlevél látványos fesztiválemlék is az "utazónak", aki igazi szakmai hozzáállásról tesz vele tanúbizonyságot, hiszen valóban végig szeretné kóstolni a három napos fesztiválon az ország sörmanufaktúráinak ritka termékeit. A Sörútlevél limitált, 200 db-os példányszámban szerezhető be a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválon. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a kis kiszerelésben készülő sörök hamar elfogyhatnak, így érdemes a rendezvény nyitó estéjén, július 21-én, pénteken megérkezni. 

A szervezők természetesen díjazzák az igazi szakértelmet és az érdeklődést, ezért a Sörútlevélről szóló Facebook-írás megosztásával és kedvelésével mindenki részt vehet egy sorsoláson. Tíz értékes Sörútlevelet talál a rendezvény folyamán így gazdára. Mindenkinek eredményes játékot kívánunk a fesztivál előtt, és remek hangulatot a helyszínen július 21-e és 23-a között a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon. 

Ónodi Árpád - III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál

 

Kövessen minket a Facebookon is!