Sport 2017. június 15. 16:30

Egyéni horgászversenyt tartanak június 24-én

Képgaléria
Egyéni horgászversenyt tartanak június 24-én
Június 22-ig nevezhetnek a pecások a Félegyházi Horgásztó Kft. (Kiskunfélegyháza, III. Körzet, Körösi út) területén megrendezendő egyéni horgászversenyre, amit június 24-én, szombaton tartanak meg. A legjobb három helyezett nagy értékű kupákat, illetve horgászfelszerelésre beváltható utalványokat vehet át.

 

Tel: 0620-422-3086

e-mail: [email protected]

www.korosiutihorgaszto.mindenkilapja.hu

 

A verseny szabályzata:

1. A versenyen egy időben csak egy darab bottal, tetszőleges módszerrel lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. A versenyző köteles tartalékbotjait úgy elhelyezni, hogy az ne keltse két botos horgászat látszatát. A bent lévő szerelék kitekerését megelőzően a tartalékbot nem dobható be!

2. A szerelékeken max. 2db horog használata engedélyezett.

3. Tilos segédeszközként elektromos kapásjelző valamint az etetőhajó és halradar használata.

4. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül.

5. A versenyen segítő használata kizárólag a verseny kezdete előtti pakolásra, hely berendezésére vehető igénybe. A segítő a verseny alatt nem etethet, nem keverhet etetőanyagot, nem csalizhat, nem szerelhet, nem szabadíthat horgot és a kifogott halat is a versenyző köteles a haltartóba helyezni.

Tehát közreműködés a verseny kezdetét jelző dudaszót követően nem vehető igénybe.

6. Horgon kívül felkínált csali (pellet, fúrt kukorica) alkalmazható.

7. Tilos a halért besétálni.

8. Etetni csúzlival, etetőrakétával, kézzel, kosárral lehet.

9. A verseny lefújása előtt megakasztott hal beleszámít a mérlegelésbe, de a lefújástól számított 10 percen belül meg kell szákolni! A lefújás pillanatában mindenki köteles megkezdeni a szerelék kitekerését, a mérlegelés befejezéséig újradobni tilos!

10.. A sporttársi együttműködés fontos, szándékosan ne akadályozzuk a másikat a hal kifogásában.

11. Aki súlyosan ittas állapotánál fogva a többi versenyzőt sorozatosan akadályozza, vagy súlyosan zavarja, az adott fordulóból kizárásra kerül.

12. Nagyobb versenyszák és pontymatrac használata a halak megóvása érdekében erősen ajánlott.

13. A halakat életben kell tartani a mérlegelésig, elpusztult halat nem mérlegelünk. Az elpusztult halat a horgásznak napi árfolyamon kiszámlázzuk.

14. A csuka, süllő, lénai tok, compó hal nem számít bele a végeredménybe.

15. A mérlegelés a rajthelyeken történik! A verseny közben a halak megóvása érdekében folyamatosan mérlegelni fogunk. A mérlegelést követően az összes hal visszaengedésre kerül.

16. A helyek kisorsolása regisztrációs sorrendben történik.

 

Kép: Archív

G. Z. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!