Sport 2017. június 16. 18:00

Eredményes évet zártak a kosarasok

Képgaléria
Eredményes évet zártak a kosarasok
Népes gyereksereg gyűlt össze a Félegyházi Térségi Sportiskola kosarasainak évzárójára június 15-én a Constantinum Sportcentrumban. A sportiskola keretein belül 208 igazolt játékos pattogtatta a labdát az idei esztendő során. Tizenkét utánpótláscsapatot nyolc edző és négy segítő irányított. A tervek szerint a taglétszámot és a csapatokat még tovább bővítenék további korosztályok és iskolák bevonásával.

Az évzárón Iványi Ferenc, a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubjának elnöke köszöntötte a megjelenteket. Értékelésében a 2016/17-es szezon eredményeit összegezte. Külön kiemelte a fiú kadett kosárlabdacsapatot, amely a 28. helyen áll az országos egyesületek között. Mellettük a serdülő fiú csapat regionális ezüstérmesként is az ország élvonalába tartozik erősségét tekintve.

A kosárlabdázás népszerűsítése és még szélesebb körű kiterjesztése mellett a KKC a Félegyházi Térségi Sportiskolával közösen több infrastrukturális beruházást is megvalósított az elmúlt időszakban TAO-s források felhasználásával. A Batthyány Iskola és a Móra Ferenc Gimnázium tornatermének felújítása és korszerűvé tétele mellett a közeljövőben kültéri kosárlabda pálya is készül a Honvéd Sporttelepen, erről már Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere beszélt, aki ugyancsak sikereseknek és eredményesnek értékelte a kosarasok idei évét.

A köszöntést követően közös vacsorával, valamint emlékérem átadással és közös csapatfotózással ért véget a rendezvény. 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!