Sport 2017. június 16. 15:30

OB kvalifikációtól a kenus versenyig

Képgaléria
OB kvalifikációtól a kenus versenyig
Aktívan, íjászattal teltek az elmúlt hétvégék a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály életében. Április végétől számítva hat versenyen vettek részt az ország több településén, illetve két helyen is népszerűsítették az íjászatot Kiskunfélegyházán, a Parkerdőben rendezett Majálison és a Platán Általános iskolában tartott Móravárosi napokon.

Április 29-én a Sztyeppék Népe Hagyományőrző Íjász Egyesület OB kvalifikációs versenyén négy fővel vettek részt Üllőn. Sikeresen küzdöttek meg a hideg széllel, a cselesen kihelyezett célokkal és a pálya nehézségeivel, hiszen mind a négy versenyzőjüknek sikerült meglőni a kvalifikációs szintet az Országos Bajnokságra.

Eredmények: Horváth Anna gyerek lány történelmi 2. hely, Horváth Csenge gyerek lány vadászreflex 1. hely, Vasné Köteles Anita felnőtt nő történelmi 4. hely, Vas Tibor felnőtt férfi vadászíj 3. hely.


Május 6-án Kecskeméten, a II. Hírös kupán Vasné Köteles Anita és Vas Tibor képviselte a szakosztályt. A versenynek igazi tétje nem volt, hiszen az elmúlt héten már teljesítették a kiskunfélegyházi íjászok az OB szintet. Így tesztelhették a történelmi EB várható céljait és egy új longbow íjat is. Emellett itt is sikeresen meglőtték a kvalifikációs szintet.

Eredmények: Vasné Köteles Anita felnőtt nő 6. hely, Vas Tibor vadászíj 8. hely.


A kvalifikációs versenyek után egy örömíjászversenyen folytatódott a versenyek sorozata május 14-én, Tiszaföldváron. A 13. Aranyhegy örömíjász versenyen nyolc fővel vettek részt a Fénypárducok. A több ügyességi és mozgó célt felvonultató versenyen öt érmet sikerült gyűjteni a kiskunfélegyházi íjász csapatnak.

Eredmények: ifj. Fetter Tamás - mini fiú tradi - 1. hely, Horváth Anna - gyerek lány tradi - 2. hely, Horváth Csenge - gyerek lány vadászreflex - 3. hely, Anita Vasné - felnőtt nő tradi - 1. hely, Horváth Józsefné 5. hely, Vas Tibor - felnőtt férfi longbow - 1. hely, Horváth József – felnőtt férfi vadászreflex 7. hely, Papp Zoltán – felnőtt féri pusztai 9.hely.


Május 20-án Szolnokon, az immár ötödik alkalommal rendezett örömíjászversenyre öt fővel érkeztek a Fénypárducok. A Tiszaligetben kellemes, árnyékos környezetben húsz célt kellett leküzdeni az íjászoknak.

Eredmények: Vas Bianka - felnőtt nő - vadászreflex 5. hely, Szabó Judit - felnőtt nő - tradi 7. hely, Vasné Köteles Anita - felnőtt nő - tradi 6. hely, Vincze Zoltán - felnőtt férfi - vadászreflex 3. hely, Vas Tibor - felnőtt férfi - longbow 1. hely.


A rákövetkező hétvégén versenyre nem jutott idő, de az íjászattól nem szakadtak el a Fénypárducok. A Móravárosi Nap keretében lövették a lelkes platánosokat és szüleiket, vasárnap pedig Tápiószelén, az első íjászbörzén íj és nyíl gyártók, bőrművesek, vesszőfogó készítők munkáit tekintették meg.


Június 5-én ismét Tiszaföldváron jártak a Fénypárducok, ahol két körben, 12 célt kellett leküzdeni egy barátságos pünkösdi íjászviadal keretei között.

Eredmények: ifj. Fetter Tamás mini fiú tradi 1. hely, Vas Tibor felnőtt férfi longbow 1. hely, Vasné Köteles Anita – felnőtt nő tradi 5. hely.


Június 11-én kenus, páros íjászversenyre látogattak a Fénypárducok Cibakházára. A versenyen 4 kenuból lövendő vízi célt, és nyolc szárazföldi célt kellett leküzdeni párokban az íjászoknak. (Legfőbb kedvenc a „vakon” lövés volt.)

Eredmények: Pélyi-Pap Tünde és Pélyi Lénárd 19. hely, Vasné Köteles Anita és Vas Tibor 9. hely, Csizmár Csaba és Papp Zoltán 6. hely.

A Fénypárducok támogatói: Integrál ZRT, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

Egyéb információk és sok-sok kép: https://www.facebook.com/fenyparducok
 

Kövessen minket a Facebookon is!