Helyi hírek 2017. június 19. 07:30

Vidám napjuk volt szombaton a Békás városrész lakóinak - videóval

Képgaléria
Második alkalommal rendezte meg a Tréfás Békás Forgatagot Balla László alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője június 17-én, a Bajcsy iskola udvarán. A vidám, szórakoztató programban felléptek a város óvodás és iskolás csoportjai, a Félegyházi Népdalkör, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, az Art Kingdom Tánccsoport és Varga Katica énekes. Volt élménypark, pónifogat, arcfestés, csillámtetoválás is. Emellett Horváth Richárd divatbemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, de a birkózók és az ökölvívók is bemutatóval voltak jelen. Este a Betli Duó adott koncertet.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Balla László elmondta, hogy az elmúlt évben nagyon sokan jelezték, hogy tetszett a program, és szükség van a folytatásra. – Én is úgy látom, hogy egy közösség alakításának, építésének fontos mozzanata egy ilyen oldott, vidám rendezvény megszervezése, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt szórakozhatnak, játszhatnak. Mindeközben természetesen a beszélgetések során barátságok szövődnek, szóba kerülnek a városrésszel kapcsolatos közös teendők is.

A képviselő elképzelését a lakók jelenlétükkel és egyéb támogatásokkal is segítették. Czikó Gábor már a tavalyi rendezvénynek is lelkes támogatója volt, idén is végigkísérte az eseményeket. Véleménye szerint ez egy kis múltidézés is, hiszen amikor még lapos, helyenként mocsaras területek jellemezték a városrészt, nyaranként vígan kuruttyoltak a békák. Innen a Békás elnevezés. Nagyon összetartó közösség lakta ezt a területet. Ha egy fiatalember itteni lányra vetett szemet, nagyon óvatosan kellet eljönnie udvarolni ahhoz, hogy verés nélkül ússza meg a találkát. Mára persze sokat változott a helyzet, de a békásiak továbbra is figyelemmel kísérik környezetüket, és segítőkészek egymás iránt – tette hozzá.

Az eseményen sokan állítottak bográcsot is, hogy főzőversenyen mérjék össze gasztronómiai felkészültségüket, de akadt olyan is, aki óriás palacsintával kínálta a fellépő gyerekeket, felnőtteket és a vendégseregletet.

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!