Kultúra 2017. június 20. 13:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati figyelője a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Hallgatni Arany? Ösztöndíjpályázatot hirdet a Kortárs folyóirat

A 21. század egyik legmeghatározóbb megatrendje eddig minden bizonnyal az a kommunikációs paradigmaváltás, amelyet a legújabb infokommunikációs eszközök nyújtanak nekünk, kényszerítenek ránk. Ma már teljesen természetes látvány, hogy egy villamoson vagy metrószerelvényen mindenki az okostelefonját, táblagépét használja, és a legkülönfélébb csatornákon keresztül kommunikál. Másrészt számos tudományos kutatás azt is bizonyította, hogy a hagyományok, illetve a hagyomány hordozta értékszerkezetek az egyes generációk között leginkább a kommunikáció különböző formáiban élnek tovább.

A Kortárs folyóirat pályázatára olyan munkákat várnak, amelyek arra próbálnak választ találni, hogy a legújabb kommunikációs eszközök, formák, csatornák mit és milyen formában őriztek meg a hagyományos, múlt századi értékekből. Mennyiben építik vagy rombolják, sematizálják a személyes kapcsolatokat, az egyének gondolkodásmódját? Újjáalakuló kommunikációs szokásaink mennyit fognak megőrizni abból a kulturális hagyományból, amelyet generációk óta hordozunk magunkkal?

A pályázatok terjedelme: 35 000-50 000 leütés (azaz karakter szóközzel).

A pályázatok beérkezési határideje: szeptember 25-e.

A pályamunkákat magyar nyelven várják. Pályázhat minden 35. évét még be nem töltött fiatal szerző. Díjazás: 1. díj: 200 ezer forint; 2. díj: 150 ezer forint; 3. díj: 100 ezer forint.

További információ olvasható a http://www.kortarsonline.hu/esemenyek/palyazat-hallgatni-arany.html oldalon.

*  *  *

VI. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró pályázat

A pályázat meghirdetője a Gyermekjóléti Alapítvány, Országos Mécs László Irodalmi Társaság, Pálffy Dénes Népfőiskola Akadémia. Célja: tisztelgés Benedek Elek munkássága előtt; szellemi örökségét ápolni és továbbvinni; gazdagítani a magyar gyermekirodalmat, a mesetárat.

Magyar nyelven írók, magyar és nem magyar állampolgárok egyaránt pályázhatnak. Alsó életkori határ: 10 év, nevezési díj nincs. Adományokat, szponzori támogatást szívesen és szeretettel fogadnak.

A mesék (verses mesék, mondókák) témája szabadon választott lehet. Igényes, a gyermekek lelkét simogató pályaműveket várnak.

Pályázónként maximum 3 pályaművet (max. 4 gépelt oldal (A4) terjedelemben) fogadnak el, illusztráció lehetséges. A kéziratok formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es nagyság, 1,5-es sortávolság. Az illusztrációk formai követelménye: A5 méretben készült mono vagy color illusztrációk, jpg-fájlként csatolmányként elküldve (fontos: nem pdf-ben, nem tömörítve, nem Driveon).

A meséket kizárólag e-mailben, word formátumban várják, a kitöltött jelentkezési és regisztrációs űrlappal együtt. Beérkezési határidő: szeptember 1-je.

A pályázat részletes kiírása itt olvasható: meseiro-palyazat-2017

E-mail: [email protected]
Telefon: 06/20-440-9478 (munkaidőben!)
Web: www.meseiro-palyazat-2017.webnode.hu


A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig
E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!