Helyi hírek 2017. június 21. 13:30

A medve nem játék!

A medve nem játék!
Öt napot töltött Gyergyóújfalun és környékén a „Határtalanul” program pályázati nyerteseként a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola 46 diákja és 6 pedagógusa. Déva és Vajdahunyad vára mostantól valós élményként, a Békás-szoros és a Gyilkos-tó egy esőben is izgalmas túra emlékeként él bennük. A lakótelepi „leánkák s legénkék” az egyik este széki néptáncokat roptak a helyi általános iskola tanulóival.

Korondon fazekasmesterek keze alatt munkálkodtak. A parajdi sóbánya lélegzetelállító mélységével – magasságával? – ejtette ámulatba a félegyháziakat. Megkoszorúzták az aradi hősök emlékművét, néhány nap múlva pedig Mátyás király szülőházát és lovas szobrát Kolozsváron. Fejet hajtottak Tamási Áron sírjánál Farkaslakán, Szejkefürdőn megkoszorúzták Orbán Balázs sírját. Segesváron az ottani testvériskola igazgatója vezette körbe a csoportot a várban.

Visszatérve írásunk címére: bizony, a medve nem játék! Egy napjukat a 920 méterre a tengerszint felett fekvő Csicsaj dűlő tisztásán, illetve Gyergyóújfalu polgármestere által vezetett erdei túrán töltötték, ahol a Natura 2000 természetvédelmi terület növény- és állatvilágát fedezték fel, különös tekintettel a medve élőhelyére. Látták friss nyomait, csakúgy, mint a szarvasokét, az őzekét és néhány vaddisznóét is. A bátrabbak felmerészkedtek a Csicsaj-sziklára is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!