Helyi hírek 2017. június 26. 13:30

Tessedik Sámuel-díjjal tüntették ki Szatmári István húsipari szakoktatót

Képgaléria
Tessedik Sámuel-díjjal tüntették ki  Szatmári István húsipari szakoktatót
A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola szakoktatója a húsipari szakképzésben végzett három és fél évtizedes munkájával, valamint a kiváló versenyeredmények elérésében kifejtett pedagógiai munkájával érdemelte ki a kitüntető címet. Az oklevelet, és az ezzel járó plakettet és jutalmat június 6-án dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át Budapesten, a minisztérium Darányi Ignác termében.

Szatmári István tanulmányait 1968-ban kezdte meg jelenlegi munkahelyén, a Szakképző Iskolában. Munka mellett érettségizett, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Szakoktatói Karán szerezte meg diplomáját. A mezgében 1981-ben kezdett el tanítani. Idén szeptemberben a 37. tanévet kezdi meg, és várja szeretettel az új növendékeket.

Közeleg a nyugdíj, de az elkötelezett szakember már újabb terve megvalósításán dolgozik. A következő tanévre megszervezi a húsipari mesterképzést, amire már vannak is jelentkezők. Tervei szerint az első kurzust nemcsak elindítja, de oktatóként is közreműködik abban, hogy a képzésben résztvevő húsipari szakemberek felfrissítsék tudásukat, lehetőségük nyíljon vállalkozásuk fejlesztésére, és részt vállalhassanak a tanulók szakmai gyakorlatainak irányításában.  

 s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!