Program 2017. június 30. 17:00

30 éves a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

30 éves a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar
Ezt az évfordulót ünnepli a zenekar jubileumi koncerttel július 1-jén, szombaton 20 órakor a polgármesteri hivatal előtt tartandó koncertjével. Vezényel Jankovszki Ferenc, Kis-Fekete Vilmos és Tóth László. Fellép a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar Nagy János karigazgató vezetésével, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre irányításával és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar. Az előadás ingyenes. Rossz idő esetén a rendezvényt a Kossuth Lajos Szakiskolában tartják meg.

Fotó: archív

A Jankovszki Ferenc által alapított, s a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar egyike hazánk legismertebb amatőr fúvószenekarainak belföldön és külföldön egyaránt, számos hazai és nemzetközi verseny győztese, nagydíjasa. 

Az 1987-es megalakulásuk óta komoly pályát futottak be, mára országos és nemzetközi hírű együttessé váltak. Több nemzetközi verseny győztesei, fesztiváldíjasai. A zenekar létszáma 50-55 fő, köztük amatőr és profi zenészek. Legfőbb feladatuknak a magyar fúvószenekari kultúra ápolását, megismertetését és hazánk legmagasabb fokú zenei képviseletét tekintik. Repertoáruk széleskörű, a fúvószenekari irodalom valamennyi stílusát játsszák. Nagy gondot fordítanak a magyar és külföldi kortárs zeneszerzők műveinek bemutatására. 



 

Kövessen minket a Facebookon is!