Helyi hírek 2017. június 21. 18:00

Mi megúsztuk, Kecskemét nem - videóval

Képgaléria
Mi megúsztuk, Kecskemét nem - videóval
Múlt hét pénteken is nagy vihar söpört végig Kecskeméten, a mostani jégeső viszont még ijesztőbb méreteket öltött. Hatalmas károkat okozott sokak személyes tulajdonában a városon szerda délután átvonuló jégeső és zivatar.

Fotó: Barta Zsolt és met.hu

A baon.hu tudósítása szerint
Kecskeméten van a legtöbb dolguk a tűzoltóknak a jégeső okozta károk felszámolásában, de jött riasztás Bácsalmásról is. Van, akinek a házát tette tönkre: letépte a redőnyöket, krátereket ütött a falban, tönkre téve a vakolatot számos helyen. A Daróczi közben kitörtek egy lakóház ablakszárnyai, az üvegdarabok veszélyesen lógnak, amiért a lakók a tűzoltók segítségét kérték.

A Kullai közben egy gépkocsira és az útra dőlt egy fa, a tűzoltók fűrésszel távolították el a leszakadt darabot. Az jégverés következtében az utcán álló autók kisebb-nagyobb mértékben sérültek. Egy széchenyivárosi lakó azt nyilatkozta, hogy kiskocsija az utcán állt a jégzápor idején, aminek következtében olyan, mintha bombatalálat érte volna: a karosszérialemezeken mélyedéseket ütött a jég és kiverte a lámpabúrákat. Szerte a városban leszakadt ágak hevernek az utakon, járdákon és több helyen faág szakította le a felsővezetéket. Többen jelezték, hogy kertjüket tette tönkre a jégzápor.

Az 52-es főút 4-es és 5-ös kilométerszelvénye között több fa is az útra dőlt, a kecskeméti tűzoltók távolítják el azokat, járhatóvá téve a főútvonalat.

Kovács Andrea, a Bács- Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Kecskemét nagyon sok pontjáról kaptak bejelentést a jégeső nyomán és jelenleg is folynak a mentesítési munkálatok, illetve a kárfelmérés.


Húsz méteres fák dőltek ki Kecskeméten

A mintegy harminc percig tomboló vihar a Vacsi köz és  Széchenyiváros közötti egy holdon elterülő kiserdőben derék vastagságú, több tonnás fákat csavart ki. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a Szép utca elején lévő páros számú házakra nem zuhantak a hatalmas növények. Az erdő karbantartójának bőven lesz feladata, hogy  a kidőlt fákat és a megsérül fák letört hatalmas darabjait levágja és elszállítsa.

A kecskeméti jégesőről készült video itt nézhető meg. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!