Helyi hírek 2017. június 22. 16:00

Idén is Félegyházára hív a Nyeregszemle

Képgaléria
Idén is Félegyházára hív a Nyeregszemle
Idén ismét Kiskunfélegyházán rendezik meg az ország és a Kárpát-medence egyik legnagyobb szabadidőlovas találkozóját, a Nyeregszemlét. A rendezvényre július 7-e és és 9-e között várják a lovasokat és az érdeklődőket. Ráadásul az önkormányzat támogatásának köszönhetően a félegyháziak most is kedvezményesen látogathatják a rendezvényt.

Hosszas egyeztetések után döntöttek a szervezők ismét a Kiskunfélegyházi Parkerdő mellett. Az ópusztaszeri kezdetekhez hasonlóan így egy árnyas, fás környezetben gyűlhetnek össze a találkozni vágyó lovasok, a parkerdő adottságainak köszönhetően lókikötők és villanypásztoros karám építési lehetőség várja őket, sátraikat pedig a fák közti árnyékos tisztásokon verhetik fel.

Solymosi Bertold főszervezőtől megtudtuk, hogy minden korábbinál kedvezőbb jegyárak mellett léphetnek be a rendezvény területére a látogatók, a 6 év alatti gyermekek számára pedig ingyenes a részvétel. A diákok, nyugdíjasok, valamint a kiskunfélegyházi lakosok kedvezményes áron válthatnak belépőt.

A programok kialakításánál a legfontosabb szempont a Nyeregszemlén részt vevő lovasok bevonása volt. Ennek megfelelően idén több olyan programelemet, illetve versenyszámot is beépítettek a hétvége kínálatába, amelyek lehetőséget kínálnak a résztvevőknek, hogy maguk is bekapcsolódjanak a programba. Ilyen többek között az országos csikósverseny, illetve a már korábban megismert Nyeregszemle Kupa Engedelmességi és Ügyességi Terepverseny.

A hétvége fénypontja ezúttal is a résztvevő lovasok seregszemléje lesz. Mint minden évben, idén is a Szent Korona színe előtt vonul fel a várhatóan több száz lovas, ezzel az ünnepséggel tiszteleg a rendezvény a magyar lovaskultúra hagyományai előtt.

A látványos bemutatók és versenyek mellett nagy hangsúlyt kapnak a szakmai előadások. Az előző években nagy sikert aratott Mesterfogás kurzusok során olyan elismert szakemberektől tanulhatnak az érdeklődők, mint Sallay Sándor, az örkénytábori hagyományok egyik utolsó élő őrzője, vagy Pénzes Gábor hagyományőrző huszár alezredes. Előadásaik fókuszában a helyes ló- és lovasképzés áll majd, laikusok számára éppen annyi hasznos és érthető információval, mint a képzettebb lovas szakembereknek.

A lovas versenyek és bemutatók mellett nagyszabású kirakodóvásár, valamint a Kárpát-medence különböző tájait megelevenítő gasztroélmények invitálják a lovasokat és a közönséget a félegyházi parkerdőbe.

A rendezvényről minden információ megtalálható a www.nyeregszemle.hu weboldalon. Éld át te is a lovaslét örömét!

 

Kövessen minket a Facebookon is!