Kultúra 2017. június 27. 11:30

Hírek a könyvtárból

Hírek a könyvtárból
Rövidített nyitvatartással várja kedves vendégeit a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár július 1-je és augusztus 27-e között. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart, keddtől péntekig 18 óra helyett 17 óráig látogatható.

Fotó: Seres Attila

Az épület július 1-jétől július 23-áig a főkapun nem közelíthető meg. Bejárat a Petőfi tér felől az árkádok alatt az Internet- és médiatár részleg oldaláról.

 ***

Már hagyománnyá vált, hogy az ifjú olvasókat a nyári szünidőben táborokkal várják. Idén az alsósok olvasótáborban vehettek részt, a felsősök helyismereti és öko-élménytábor közül választhattak. A gyerekek egy feledhetetlen hetet tölthetnek el olvasással, játékkal, kézműveskedéssel és kirándulással, ahol az úti cél Kecskemét, Nagykőrös és Budapest.

***

A Félegyházi Közlöny korábbi számában már olvashattak arról, hogy a könyvtár három éven belül szeretné megpályázni a Minősített Könyvtár címet. Ehhez májusban 308 használói kérdőívet töltöttek ki a gyermek- és felnőtt olvasók. A kérdéseket úgy állították össze, hogy megismerjék a könyvtárba betérők véleményét az intézményről, a könyvtárosokról és a szolgáltatásokról. Arra is kíváncsiak voltak többek között, vajon kölcsönöznének-e e-bookot, hallgatnának-e zenét, néznének-e filmet a könyvtárban, részt vennének-e könyvtári éjszakán, író–olvasó találkozón, gasztronómiai előadáson, ha megszerveznék. Az adatok összesítése már folyamatban van, a válaszok elemzését augusztusban fejezik be, amelyet honlapjunkon (www.psvk.hu) tesznek közzé.



 

Kövessen minket a Facebookon is!