Helyi hírek 2017. június 28. 14:00

Nyári szünet előtti döntések a bizottsági üléseken

Képgaléria
Nyári szünet előtti döntések a bizottsági üléseken
Többek között a Vasas pályán élő hajléktalanok ügyéről, a patchwork hangulatú plakátokkal “díszített” buszvárókról, és a kutyafuttatók jövőbeni megvalósíthatóságáról is szó esett a kitűzött napirendi pontok megtárgyalásán túl a bizottsági üléseken.

A nyári igazgatási szünet előtti utolsó képviselőtestületi ülésére készültek június 26-27-én a bizottságok. A Művelődési és Szociális Bizottság többek között elfogadta Csernus Krisztina, a Napköziotthonos Óvoda magasabb vezetői megbízatására benyújtott pályázatát. A korábbi kiírásra a jelenlegi óvodavezető pályázata érkezett be egyedüliként, mely azonban a szakértői bizottság véleménye alapján egy értékes, mindenre kiterjedő pályázat volt, mely a nevelői és alkalmazotti közösség részéről is magas támogatottságot kapott.

A bizottság megszavazta a Kapocs Intézmény eszközbeszerzése tárgyában benyújtott pályázatának támogatását is, mely sikeres elbírálás esetén tíz százalék önerő biztosítása mellett zárható szekrények megvásárlását teszi lehetővé az intézmény hajléktalan szállóján. Az önerő összegét az intézmény a saját költségvetéséből tudja finanszírozni.

Az ülés végén Dongó József kért felszólalásában megoldást az utóbbi időszakban a Vasas pályán tartózkodó, sokakban riadalmat keltő hajléktalan személyek ügyében. A helyzetről Csányi József polgármester elmondta, hogy az egyik személy korábban a hajléktalanszállón lakott, ahol azonban viselkedése miatt meg kellett szüntetni az elhelyezését. Az állapot megszüntetése folyamatban van, és a napokban a közterületfelügyelet és a rendőrség bevonásával megoldják a problémát.

A Jogi Bizottság ülésén a kitűzött napirendi pontok egyhangú elfogadása után Szamosi Endre képviselő javaslatot tett a buszvárók oldalára kiragasztott plakátok megszüntetésére, mely mint mondta, szépülő városunk összképét csúfítja. A képviselők egyetértettek abban, hogy egy kihelyezett felhívásnak visszatartó ereje lenne az egyébként is tiltott plakátragasztásban, és a buszmegállók közelében elhelyezett hirdetőtáblák tovább növelnék az esélyeket.

A város köztereinek, virágos parkjainak megóvását célozza, és a színvonalas kutyasétáltatásra is megoldást nyújt az a javaslat, melyet szintén Szamosi Endre tett. Mind a kutyatartók, mind a nem kutyás személyek érdekeit is szem előtt tartaná az az intézkedés, ha a kutyaürülékek megfelelő gyűjtésére zacskók és dobozok lennének kihelyezve. Dr. Réczi László elnök a többekben felmerült igényt a későbbiekben kiegészítené kultúrált kutyafuttatók, és kutyajátszóterek építésével is.

A Félegyházi Termál Parkfürdő épületében még üresen álló 206 m2 nagyságú helyiség bérlésére beérkezett pályázatok elbírálását a Gazdasági Bizottság tárgyalta a június 27-i ülésen. A bérleti jog megszerzésére az Atlas Gym, és Fliszárné Mihály Dóra Fitness Hero Kft. pályázata érkezett be, melyek megismerése után a bizottsági tagok Fliszárné Mihály Dóra ajánlatát fogadták el.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!