Helyi hírek 2017. június 30. 09:30

Két félegyházi díjazott a Mestermunka pályázaton

Képgaléria
Két félegyházi díjazott a Mestermunka pályázaton
Antikolt kovácsoltvas, vitaminban gazdag csokoládé, csővezeték-biztonság, dombornyomott dizájnfelület, valamint egyedi frizura és egyedi ipari padlók – a nyertesek választéka is mutatja, mennyire széles tematika jellemezte a megyei iparkamara idei Mestermunka pályázatát. A több tucatnyi jelentkező munkájából sokat kiállítottak a szombati díjátadón, melyek közül négy elnyerte a kitüntető címet, két vállalkozás pedig különdíjat kapott.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is meghirdette „Mestermunka” című pályázatát, amelyre vállalkozók, cégek termékeit, szolgáltatásait vagy a pályaművekről készült fotókat és az azokról szóló rövid leírást várták - számolt be a hiros.hu. A termékek, szolgáltatások közül szakértő zsűri választotta ki a legigényesebben megvalósított, leginnovatívabb pályaműveket. A zsűri azokat a pályaműveket részesítette előnyben, amelyek valamilyen saját fejlesztést tartalmaztak. A nyertesek „Mestermunka” elismerő díjat és oklevelet kaptak.

A mestermunkákat rendkívül széles körből várták a szervezők. Az elismerő címért indulni lehetett akár egy családi ház önálló kivitelezésével, egy kézműipari termék elkészítésével, de például egy fodrász által elkészített frizurával vagy egy cég által önállóan megvalósított és legyártott késztermékkel is.

Az iparkamara a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan zárta le a pályázatot, a négy Mestermunka-díjat és két különdíjat Péjó Zoltán, a szakmai szervezet kalocsai képviselet-vezetője adta át a nyerteseknek. – A Mestermunka pályázatot már a kalocsai Vállalkozók Hete programsorozaton bemutattuk, ennek egy része látható itt az asztalokon – mondta a képviselet-vezető. Hozzátette: – Folyamatos fejlődésben vagyunk, ezért az innováció minden cég életében jelentős mozgatórugó, akik erre a pályázatra pályaműveket küldtek, azok ezen az úton haladnak, és biztos, hogy fennmaradásunkhoz, vagy az eredményességünkhöz, ez nagyban hozzájárul.

 
Az idei esztendőben a

VT Veres Kft. (Kecskemét) - Csővezetéki elzáró szerelvények tömörségének zárt rendszerben való folyamatos megfigyelését szolgáló rendszere, a

Pozsár Design Műkovács Kft. (Kiskunfélegyháza) - Antikolt kovácsoltvas termékei, az

Upperbars Kft. (Kecskemét) - Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládja, továbbá a

"Foto" Reklámstúdió és Szolgáltató Kft. (Baja) - Strukturált egyedi dombornyomott design felületei  

vívták ki a kamarai zsűri elismerését.

Különdíjban részesültek:

Köhler Helga (Kiskunfélegyháza) - Mesterfodrász hajkreációi
Hírös Róna Zrt. (Kecskemét)  - Ipari padlók és egyéb nagyforgalmú helyeken használható burkolattípusai


 

Kövessen minket a Facebookon is!