Sport 2017. július 6. 12:00

Erős évre számít Gubicza Pál

Képgaléria
Erős évre számít Gubicza Pál
Kiválóan szerepelt az idei esztendő "erős emberek" versenyein a félegyházi Gubicza Pál. A rutinos sportoló 2011 óta vesz részt tornákon, 2017-ben tovább gyarapította serlegei sorát. Az évek során a kemény edzéseknek köszönhetően a versenysúlyát 120 kilogrammra tornászta fel, az „erős emberek” versenyeken esélyesként tartják számon. Eredményei alapján a legjobbak közé tartozik, a sportág egyik szervezőjének, Bartalos Tamás égisze alatt jelenleg második az országos rangsorban. Legutóbb a szanki Méz és Meggyfesztiválról aranyéremmel tért haza.

A versenyszezon minden évben tavasztól őszig tart. „Erős emberek” tornát az ország számos pontján szerveznek. A látványos elemekből, kőgolyó pakolásból, gumiforgatásból, vagy éppen különböző tárgyak, eszközök húzásából, emeléséből álló gyakorlatok szépszámú közönséget vonzanak. Az eredményes szerepléshez a fizikai erő mellett gyorsaságra és technikai tudásra egyaránt szükség van.

- Gyakran jóval nagyobb termetű és súlyú emberekkel mérem össze tudásomat. Salgótarjánban kezdtem a szezont, ahol 20 indulóból 7. lettem, ezt követően bronzérmet nyertem Kiskunhalason, majd Tiszakécskén szoros csatában negyedikként zártam. Szankon a Méz és Meggyfesztiválon 10 induló közül én bizonyultam a legerősebbnek – mondta el Gubicza Pál.

A nyári versenyprogram sűrűnek mondható, Szegeden, Kiskunmajsán, Makón, Hódmezővásárhelyen és Kerekegyházán is megmérkőznek az „erős emberek”. A hagyományos gyakorlatok mellett új versenyszámokkal is bővül a repertoár, 300-400 kilogrammos gumikat is megforgatnak a sikerért.

- A meghívásos tornák mellett szabadkártyás versenyeken veszek részt. A szezon eredményeit figyelembe véve a pontozásos rendszerben jelenleg a második helyen állok.

Gubicza Pál hozzátette, tervei között bemutató szervezése is szerepel, akad olyan település, ahol hagyománynak számít az „erős emberek” csatája, ezt honosítaná meg Kiskunfélegyházán támogatók segítségével.

Az egyéni tornák mellett a csapatversenyek is egyre népszerűbbek, augusztusban Bartalos Tamással párosban is elindul.

 

 

Kép: Gubicza Pál

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!