Kultúra 2014. június 18. 16:31

Sok alkotás érkezett a „Helyi címerünk” pályázatra

Képgaléria
Sok alkotás érkezett a „Helyi címerünk” pályázatra
„Helyi címerünk” címmel hirdetett tavasszal képzőművészeti pályázatot az általános iskolák alsó- és felső tagozatos tanulóinak a Lakiteleki Népfőiskola. Az eredményhirdetésre június 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban egy kiállításmegnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón került sor. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke elmondta, a pályázat megmozgatta a diákok fantáziáját és közel 500 alkotást küldtek be.

A pályázat kiírásával azt szerették volna elérni, hogy a gyerekek megnézzék, felfedezzék helyi címerüket. Megismerjék és értelmezzék annak motívumait. A beküldött színvonalas pályamunkákból kiderül, hogy ez a cél megvalósult. Ezért is határozták el, hogy a közeljövőben a Népfőiskola több hasonló pályázatot is megjelentet. Bíznak abban, hogy ezeket a Népfőiskola mellett az Országgyűlés, a helyi közösségek és iskolák éppúgy támogatni fogják, mint a címerpályázatot.

A címerpályázatra nemcsak a választókerület iskoláiból érkeztek festmények, rajzok, hanem a Kárpát-medence számos településéről. Térségünkből négy diák is első helyezett lett kategóriájában: Magyar Barbara a Jászszentlászlói Szent László Általános Iskola második osztályos tanulója, Patai Vivien a Constantinum Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulója, Serfőző Gréta a Darvas József Általános Iskola ötödik osztályos tanulója és Kun Balázs a Jászszentlászlói Szent László Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója. Külőndíjban részesítette a művészeti zsűri Deli Mihályt a bugaci Rigó József Általános Iskola tanulóját.

A legjobb munkák Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban június 23-áig láthatók. Ezt követően a Lakiteleki Népfőiskolán rendeznek belőlük tárlatot. A díjazottak teljes névsora a Népfőiskola honlapján olvasható.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!