Helyi hírek 2017. július 2. 09:00

30 éves a fúvószenekarunk

Képgaléria
30 éves a fúvószenekarunk
Jubileumi koncerttel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar július 1-jén este, a polgármesteri hivatal előtt. A város zenei életét jelentős mértékben meghatározó zenekar műsora sokak számára nyújtott kellemes nyár esti kikapcsolódást.

A rendezvényen a városvezetés képviseletében Balla László alpolgármester köszöntötte az 1987 óta működő zenekart. Mint mondta, annak idején a Kemencére táborozni járó zeneiskolás gyerekekből megalakult ifjúsági fúvószenekar mára országos és nemzetközi hírű, több fesztiváldíjat nyert koncert fúvószenekarrá fejlődött. Az amatőr zenészekből, zenei pályát választott aktív zenészekből és a művészeti iskola tanáraiból álló zenekart Tóth László zenekarvezető, és Jankovszki Ferenc karnagy vezeti, akik munkájukkal a magyar fúvószenekari kultúra ápolását és megismertetését tűzték ki célul. Az alapító, Jankovszki Ferenc ez év májusában több évtizedes zenetanári tevékenységéért, a város zenei életében elért sikereiért Kiskunfélegyházáért kitüntetésben részesült.

A jubileumi koncerten felléptek a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar Kis-Fekete Vilmos, a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar Nagy János karigazgató, és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezetésével.

K.G.

Fotó: Nemes Imre

 

Kövessen minket a Facebookon is!