Helyi hírek 2017. július 3. 15:30

Világot láthatnak a félegyházi fiatalok

Képgaléria
Világot láthatnak a félegyházi fiatalok
A nyár sem lesz eseménytelen a félegyházi Natura Hungarica Alapítványnál, ugyanis számos táborozási lehetőséggel gazdagítják a félegyházi fiatalok vakációját – számolt be Kárpáti Rita alapítványi elnök.

Fotó: illusztráció

Saját értékeiket, lehetőségeiket tárhatja fel az önismeret útján az a fizenegy félegyházi fiatal, akik Izlandból, Macedóniából, Romániából és Erdélyből érkező társaik mellett részt vesznek a Natura Hungarica Alapítvány pályázati forrásból megszervezett nemzetközi táborában. A projekt keretében hat napon keresztül angol nyelven, angol tréner segítségével zajlik az önfeltáró, csapatépítő munka. Ennek során mindenki megtalálhatja a választ arra a kérdésre, hogy miben jó, és hogy ezek a készségek, képességek milyen lehetőségeket kínálnak számára.

– Rendszeresen szembesülünk azzal, hogy a fiatalok nem tudják, mit kezdhetnének tehetségükkel, adottságaikkal. Mi több: gyakran nincsenek is tisztában saját erősségeikkel, kompetenciáikkal. Ezek feltárásában leszünk a segítségükre, és megtanítjuk őket arra is, hogy ezeket az előnyöket képesek legyenek saját javukra fordítani. Olyan lehetőségekkel ismertetjük meg őket, mint például az ösztöndíjak, a világszerte elérhető önkéntes munka, vagy a nemzetközi gyakorlati lehetőségek, pályázatok - számolt be Kárpáti Rita, aki azt is elmondta, hogy az alapítvány jóvoltából hatnapos pozsonyi művészeti táborban ismerkedhet néhány félegyházi fiatal a tánc, az ének, és a fotó nevelő erejével, egy másik csoport pedig Lettországban vesz részt egy 10 napos nomád táborban. Ezek a lehetőségek teljesen ingyenesek a résztvevők számára, köszönhetően az Európai Unió Erasmus+ programon keresztül nyújtott támogatásának.


 

Kövessen minket a Facebookon is!